是日新界妹搵食到去港島~原因係因為同朋友去完近筲箕灣既鶴咀郊遊就坐叮叮慢慢到灣仔-一落車,利東街充滿住節日氣氛好靚過條街行多兩步就到Sueno喺香港都好少食西班牙菜,就一於試下餐廳有兩層,我同朋友一行3人安排坐下層環境都幾寬敞,坐得都好鬆動-先黎個tapas, 雖然啖啖蟹肉,又炸得脆,但比想像中無咁出味,醬汁再多少少比較好Ink seafood paella,雖然碟大但飯量睇落有少少薄不過估唔到睇落少但食落分量都夠,始終都鐘意墨汁配Paella,個味道剛剛好,帶子好夠肉地,蝦都唔細粒全餐飯最期待既乳豬仔呢個西班牙既煮法又唔錯,外皮烤到脆脆地,上枱果刻仲熱辣辣出緊煙肉質好嫩口,食落又唔覺油膩相比中式乳豬又係另一種風味加上焦糖菠蘿,簡直係錦上添花churro外層灑滿白同黃糖,嫌甜得濟可以點檸檬醬,而我就覺得點朱古力醬係更絕配如果想試下西班牙菜,又唔知去邊食好,Sueno都係唔錯既選擇,起碼價格合理,食物質素都唔錯食厭其他國菜式可以黎試試新意而員工都好有禮貌,好主動refill 水
是日新界妹搵食到去港島~
原因係因為同朋友去完近筲箕灣既鶴咀郊遊
就坐叮叮慢慢到灣仔
一落車,利東街充滿住節日氣氛好靚

過條街行多兩步就到Sueno
喺香港都好少食西班牙菜,就一於試下
餐廳有兩層,我同朋友一行3人安排坐下層
環境都幾寬敞,坐得都好鬆動
crab  popper

seafood  paella

全餐飯最期待既乳豬仔

肉質好嫩口,食落又唔覺油膩
相比中式乳豬又係另一種風味
加上焦糖菠蘿,簡直係錦上添花

Cochinillo

Churro

食厭其他國菜式可以黎試試新意

而員工都好有禮貌,好主動refill 水
2018-12-22
seafood  paella