2018-02-14 555 瀏覽
係土瓜灣工作多年,由最初夜晚去榮豐(Vesta裝修前的名)食雞煲飯餐,到呢兩年裝修後成日食,環境一流,食物更一流,唯一唔同既只係暫時唔開夜市住,只做早午茶市!入面望到出面,出面望唔到,唔使比人裝裝下😂靚卡位,地方唔算好大但坐得幾舒服今日我誇到食佢早午餐,早餐好正,湯底有一種蔬菜甜(個人覺得味精唔多),平日食開肉丁,今日轉雪菜米,米粉好滑!雪菜炒得有獲氣,蛋有蛋味到午餐,同同事一齊食,推介推介Vesta炸比同炸雞,每日唔同快餐套餐,留意沒得散叫小菜,廚房太忙哈哈咖哩汁香濃,薯仔淋甜,重點系隻比,脆皮厚肉同事食肉餅,好足料,彈牙,起碼唔系啖啖肥豬肉送湯,掛住飲唔記得影足料冬瓜豬骨有時有胡椒豬肚湯飯,來唔來會有,大大碗最窩心系店裡面係由一個大家庭經營,嬤嬤同事頭婆,水吧師傅,樓面師傅佢地都好warm好傾得計,會記得客人食咩,見客人唔舒服會窩心甘比杯熱水,講句保重沒吹水,食物味道同人情味一樣甘好!土瓜灣唔錯的茶記!不信自己去試啦!
入面望到出面,出面望唔到,唔使比人裝裝下😂
靚卡位,地方唔算好大但坐得幾舒服
雪菜炒得有獲氣,蛋有蛋味

到午餐,同同事一齊食,推介推介
咖哩汁香濃,薯仔淋甜,重點系隻比,脆皮厚肉

同事食肉餅,好足料,彈牙,起碼唔系啖啖肥豬肉
送湯,掛住飲唔記得影足料冬瓜豬骨
有時有胡椒豬肚湯飯,來唔來會有,大大碗

• 炸雞,炸雞比