2022-01-02
鰂魚涌的「老字號」 好多西餐廳都係食氣氛同燈光 但呢間真係例外嚟 山長水遠都要入嚟食👍Menu一如既往地多選擇~同埋這個燈光會否太靚食咗咁多次 佢哋嘅忌廉湯都總可以比到驚喜我😄同一般西餐廳唔同 唔係下下都紅湯白湯咁無聊 佢哋啲忌廉湯成日用好特別嘅材料 幾乎嚟親都唔同 今日係甘筍忌廉湯 啲甘筍打得好細 食唔到任何顆粒 但每一啖嘅甘筍味都好濃郁 又唔假唔膠~證明真係落足料啊 餐包細細件 點湯定係點油醋都好好味 可以無限添包😋大滿足J餐香煎銀鱈魚扒•意大利蕃茄蓉 魚肉好滑好滑好滑 幾乎入口即溶咁樣 好得意嘅口感(自己喺屋企一定整唔到😅)極鮮美! 好juicy但層皮係卜卜脆 隻魚本身唔係好重味 但蕃茄蓉又出奇地唔會喧嘩奪主 食材同醬汁嘅配搭做得好好🥺唯一缺點應該係比較多骨 要小心啲食 不過呢啲都無可避免 反而仲可以令我哋仔細品嚐 冇得狼吞虎嚥 完全唔影響佢嘅滋味呀 橙茶 每次必飲!試下就知 冇檸檬茶咁刺激咁酸 少少橙香 總之就係好夾 係我嘅飲品首選題外話 門口多咗盞燈 好有情調❤️
Menu一如既往地多選擇~同埋這個燈光會否太靚
題外話 門口多咗盞燈 好有情調❤️