2021-10-08
呢間Cafe都知道開左好耐,之前返工返山林道日日經過都好想試,但始終返工喺呢度,收工就當然想快啲離開呢度,所以一直好想試都無試!今日同朋友2個人去開尖沙咀就返返嚟呢度試喇!無book位,常時20:00左右,仲有2張枱,唔洗等位,我地坐店面最入面張面向牆嘅吧枱,但原來係後房門口位置,員工會不停喺度出出入入,但個人覺得問題不大,唔鍾意嘅就要諗諗喇!一坐底,侍應就俾左張蛋糕紙我地,話今日有2款蛋糕,其中一款係開心果蛋糕已經吸引左我!之後睇menu,見到原來呢度係有酒飲,真係無諗過,心目中嘅文青cafe會有酒飲🍸食物:😋😋😋😋😋係最好食 有😍係推介☕️Cappuccino$33😋😋😋😋😋-朋友order嘅,一嚟到見到拉花唔只係拉花,仲有小小朱古力粉喺上面,一睇就好吸睛,我鍾意,但要留意有啲真係飲開咖啡嘅可能就少少朱古力粉都no good,味道我試左一啖,好飲!🍹Cocktail-LawYau$98😋😋-呢杯係一杯Gin嘅Cocktail,但耐何西柚味太重,好酸,上面rosamary建議燒一燒先放上去會出味啲,依家有啲浪費咗!🥗煙三文魚紅菜頭沙律$108😋😋😋😋😍-份量夠,基本一個人可做晚餐嘅份量
今日同朋友2個人去開尖沙咀就返返嚟呢度試喇!
食物:😋😋😋😋😋係最好食 有😍係推介
🥗煙三文魚紅菜頭沙律$108😋😋😋😋😍-份量夠,基本一個人可做晚餐嘅份量,而且個黑醋落得啱啱好,唔太多亦唔太少!
🍝酸辣蕃茄大蝦意粉$138😋😋😋😋😍-一食個酸辣味好開胃,蝦大隻彈牙,真心推介,好好味!
🍰開心味蛋糕$58😋😋😋-呢個本身好期待,賣相都好靚,開心果味都好重,但就太啫喱,如果係慕絲啲就好,同面頭cream個人覺得太甜,試一次就夠了