2019-04-27 150 瀏覽
上水區冇乜台灣菜食店,所以好開心終於開咗呢間又就腳,價錢又抵食嘅!個名都夠哂台灣,拎哂兩個香港人最鍾意去嘅台灣地方做名👍🏻講返嘢食,餐牌食物選擇好多,除咗台灣特色嘅嘢食,仲有一啲有返香港味道嘅餸菜,本menu揭極都仲有,一度諗唔到食乜好😂當然食台灣嘢一定要嗌紅燒牛肉麵,呢度好貼心講到明係微辣,對於辣好敏感嘅人真係會食到少少辣,其他人就應該唔會好覺啦。碗麵牛肉份量好多仲要係大大舊,牛肉係半肉半筋,真係好抵讚👍🏻麵底有得揀粗麵幼麵,貫徹咗呢間餐廳俾食客好多選擇嘅風格。我就揀咗粗麵,啲麵好有咬口,真係似係台灣食嘅牛肉麵!然後仲嗌咗個芝士培根手抓餅,邪惡芝士拉哂絲,淋係上面嘅醬汁有沙律醬同木魚碎,有少少和式嘅感覺。我同友人都一致覺得好好味,不過記得要趁熱食!另外仲嗌咗滷肉飯同落嚟送飯嘅金銀蛋浸菜心。個飯好香口,份菜都好大份,鹹蛋皮蛋都好足料👍🏻最尾嘢飲嗌咗奶蓋紅茶同紫薯牛奶。好值得欣賞嘅係呢度有部分嘅嘢飲有得揀甜度(全糖,半糖,少糖,微糖等等),好多餐廳即使係台式餐廳都冇得咁樣揀。雖然呢兩杯都冇得揀甜度,但飲落都唔會好甜。紫薯鮮奶唔會係成杯好假嘅色素紫色,而係淡淡嘅紫色,食落好有紫薯嘅味道仲咬

最尾嘢飲嗌咗奶蓋紅茶同紫薯牛奶。好值得欣賞嘅係呢度有部分嘅嘢飲有得揀甜度(全糖,半糖,少糖,微糖等等),好多餐廳即使係台式餐廳都冇得咁樣揀。雖然呢兩杯都冇得揀甜度,但飲落都唔會好甜。紫薯鮮奶唔會係成杯好假嘅色素紫色,而係淡淡嘅紫色,食落好有紫薯嘅味道仲咬到啲紫薯蓉,飲得出真係有打咗啲紫薯落奶度而唔係沖出嚟或者溝啲糖水

呢次係度食嘢嘅經驗好好,職員服務都唔錯,會主動俾碗仔我地分食物。值得再嚟😊