2024-02-20 36 瀏覽
大埔有間由學校演變成藝術中心既地方,呢個地方好特顯,有唔同既本土品牌鋪頭。最近又想食意大利菜,就去食左呢間超有特色環境氣氛既餐廳!一坐低就有麵包配黑醋可以食,e住肚仔先!再用QR code 落單。 炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 $218GRILLED ANGUS HANGER STEAK WITH FRENCH FRIES安格斯封門柳煮到有7成煮左右,肉味超重!再加上燒味味道層次豐富,薯條咬落脆卜卜,用左新鮮既薯仔烹調熟成既!蒜香白酒蜆肉意粉 $178新鮮蜆肉、蒜片、辣椒、檸檬汁、意大利骨茜、手工意粉蜆肉勁多而且大大隻,食落好鮮甜同新鮮,不過意粉略鹹。新鮮青口配茴香酒汁青口有勁多,超新鮮,配上茴香酒汁口感層次豐富。檸檬茶HOUSE BLEND TEA W/ LEMON呢個檸檬茶好唔簡單,超有特色. 用左自家的特色混茶, 飲落好有清香既茶味。📍地址:Pentola (大埔藝術中心) (大埔)大埔安邦路12號大埔藝術中心地下G01-02號舖#香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港 #香港生活 #我的美食日記 #美食日常 #美食探店 #探店 #人氣打卡餐廳 #香港美食推薦 #大埔 #大

炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 $218

蒜香白酒蜆肉意粉 $178

新鮮蜆肉、蒜片、辣椒、檸檬汁、意大利骨茜、手工意粉
蜆肉勁多而且大大隻,食落好鮮甜同新鮮,不過意粉略鹹。
新鮮青口配茴香酒汁

青口有勁多,超新鮮,配上茴香酒汁口感層次豐富。

檸檬茶
HOUSE BLEND TEA W/ LEMON

📍地址:
Pentola (大埔藝術中心) (大埔)
大埔安邦路12號大埔藝術中心地下G01-02號舖
#香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港 #香港生活 #我的美食日記 #美食日常 #美食探店 #探店 #人氣打卡餐廳 #香港美食推薦 #大埔 #大埔美食 #大埔探店 #意大利餐廳 #大埔藝術中心 #藝術中心