2023-08-26 980 瀏覽
<For Single> 📍堅尼地城🔸有種堅持叫Single origin ☕️🔸簡約裝修 🌿 精品咖啡店經過厚和街,被咖啡香吸引過去 ☕️ 天氣不太熱坐門口位正好,靠跟着咖啡機,一面看着咖啡師沖咖啡,一面懶洋洋吃Brunch,然後再去海傍看看海 🌊🌊🌊咖啡店嘅堅持用Single origin。今期選用嘅咖啡豆來自El Salvador(薩爾瓦多🇸🇻)Finca Vista Hermosa(艾美莎莊園),咖啡師介紹味道及香氣比較Fruity。可惜當日order Cappuccino,奶味掩蓋左咖啡本身,只覺得整體味道和諧,無苦澀同酸嘅after taste。感謝Barista容許我拍攝拉花 🎥 我諗佢應該都好緊張 🙈🙈🙈 怕怕醜嘅佢無手震,算係咁。Avomon ($108) — 牛油果三文魚Bagel,擺盤相當有心思 🥰 玫瑰花式擺盤,靚到真心唔捨得食,影咗幾張相先自捨得開吃。Bagel口感煙韌,三文魚同牛油果呢個組合,簡直冇得輸!奈何份量比較少,女漢子嘅本人,食完真係唔夠飽 🤣🤣🤣
<For Single> 📍堅尼地城
🔸有種堅持叫Single origin ☕️