2010-12-21
今次係我第二次食鉄板燒, 第一次已經係好多年前o係旺角,感覺不太好, 因為好多人圍埋一張大枱,一個師父要同時serve 幾枱客, 好多時都係等等等。同埋食物質數一般, 周圍好大油煙。但今次好唔同, 環境大, 所有鉄板枱都間開,好似一間間房咁, 有番D 私人空間。而且抽風系統幾好, 唔會有好大油煙。order o左 "熊本2人套餐": 日式沙律 生菜, 蕃茄, 青瓜好新鮮, 沙律醬酸酸地, 好開胃. 鵝肝魚子蒸蛋: 師父先將鵝肝煎香, 然幾放入半生熟o既蛋入面, 最後加入魚子, 時間o岩o岩好, 超滑呀 ~ 龍蝦: (一隻兩個人share)好新鮮, 師父一路煎, 龍蝦條尾仲係咁郁. 蝦頭d 糕攞出o黎整個汁, 蝦頭煎香用黎整湯.蝦身d肉煎得好爽, 好鮮甜. 鮮鮑魚 每人一只, 好鮮甜, 好爽口, 但咸o左少少, 但師父話無落鹽, 係鮑魚本身o既鮮味 ~ 蒜蓉包鵝肝 好味到無得彈, 蒜蓉包又香又脆, 鵝肝煎到外面脆, 裡面juicy, 一d 都唔騷, 但食完好"漏", 因為size 都唔細呢 雪花和牛香蒜薄燒卷 每人3塊, 5成熟, 剛剛好, 裡面包住d 炸香o左o既蒜片同
而且抽風系統幾好, 唔會有好大油煙。
order o左 "熊本2人套餐":
日式沙律
生菜, 蕃茄, 青瓜好新鮮, 沙律醬酸酸地, 好開胃.
鵝肝魚子蒸蛋:
龍蝦: (一隻兩個人share)
好新鮮, 師父一路煎, 龍蝦條尾仲係咁郁.
蝦頭d 糕攞出o黎整個汁, 蝦頭煎香用黎整湯.
蝦身d肉煎得好爽, 好鮮甜.
鮮鮑魚
蒜蓉包鵝肝
雪花和牛香蒜薄燒卷
每人3塊, 5成熟, 剛剛好, 裡面包住d 炸香o左o既蒜片同蔥, 好好味.
煙肉魚子蝦仔炒飯
男友o係book 枱o既時候request 個炒飯整 hello kitty個樣, 都整得好似.
師父用飯整完kitty, 再表演雜技, 拋高隻雞蛋, 等佢跌落o黎o既時候插落去個鏟度, 再用佢流出o黎o既蛋黃寫"生日快樂"
好正呢 ~~
龍蝦頭湯
好普通o既清湯, 飲唔出龍蝦味
雪糕一杯
可選綠茶味 / 芝麻味