2024-10-30
位於觀塘嘅「壹.01 」係一間主打台式料理嘅小店,除咗有蛋餅、台式便當同埋台式特飲之外,仲有一啲有創意嘅特式小食添!而家餐廳仲做緊限時優惠,2:30pm後只要follow餐廳IG即可享有9折優惠,真係好抵食啊🤩~熔岩蛋之戀(拉絲芝士火腿蛋餅)💰HK$45蛋餅皮口感軟糯,火腿嘅咸香味同芝士相得益彰!芝士仲有拉絲嘅效果添,真係好邪惡啊😋~魯肉便當💰HK$68魯肉便當好豐富,有魯肉、台灣腸、鵪鶉蛋、菜脯、蔬菜同埋酸菜等等!賣相色彩繽紛,而且整體口感非常之多元化!主食仲可以由白飯轉做粉絲,更加能夠吸收到魯肉汁嘅味道~我不是章魚燒💰HK$44外表看似係章魚燒,實質係花枝丸!花枝丸好彈牙,配埋醬汁同木魚絲,真係有章魚燒嘅味道,非常之有創意~黑糖鮮奶(大)💰HK$33呢杯簡咗少甜少冰,奶香醇厚,仲帶有濃郁嘅黑糖香氣,味道甜而不膩~全手作芋頭鮮奶(中)💰HK$26芋頭口感綿密,甜度同冰度雖然係固定咗嘅,但係甜度剛剛好!芋頭同牛奶真係超夾,係進店必飲嘅飲品之一👍🏻~
熔岩蛋之戀(拉絲芝士火腿蛋餅)💰HK$45
魯肉便當💰HK$68