2012-06-27 2781 瀏覽
今日和新同事迎新, 所以去左竹園飲茶..差唔多每次有新同事都黎呢度飲茶..最近已經黎左三次!這裡到LUNCH時間都不太爆迫, 所以完全唔使打去訂位!雖然係咁, 但其實食物和服務是絕對沒問題的!每圍都送一渣: 橙汁/酸梅湯/蔗汁等等, 飲完可以再拎 今次叫了「春風得意腸」,其實是腸粉皮包住炸好的春卷再淋上豉油,外滑內脆, 很好味!「鄉下佬炒飯」以雞肉,蔥, 蝦仁, 蛋白等一起炒, 很有鑊氣, 炒飯粒粒分明, 不錯!另外亦叫了咸水角, 流沙包等一般的飲茶點心,不過流沙包感覺太流沙~飯氣亦送是日糖水呢, 每天有兩款, 我便試過芝麻糊/合桃露/香芋西米露/紅豆沙等等整體黎說,味道是滿意的, 服務也不錯呢~特別是紮著頭髮很高的男人(疑似是老闆)不過價錢都唔平要接近$300/3個人,
今日和新同事迎新, 所以去左竹園飲茶..
差唔多每次有新同事都黎呢度飲茶..最近已經黎左三次!
這裡到LUNCH時間都不太爆迫, 所以完全唔使打去訂位!
雖然係咁, 但其實食物和服務是絕對沒問題的!
每圍都送一渣: 橙汁/酸梅湯/蔗汁等等, 飲完可以再拎
春風得意腸
外滑內脆, 很好味!
鄉下佬炒飯
咸水角
奶皇包

不過價錢都唔平要接近$300/3個人,
題外話/補充資料: 由於我地12點半先黎飲茶, 如果唔係在12點9前賣單可以平一大截!
2012-06-07
春風得意腸