2021-07-21 1965 瀏覽
上次揸車經過官涌街,見到間裝修得好型格、舒適,有大自然氣息嘅餐廳,室外位置有一大幅grass wall和一張原木大枱和凳,令我念念不忘。今日就book咗室外位置和好朋友好好享受一餐。Welcome Bite我哋一坐低服務員就殷勤地奉上welcome bite,十分先甜嘅螢光魷魚,令你食慾大增。刺身拼盤(細) + 吞拿魚腩刺身刺身拼盤包括有北海道帶子,深海池魚,油甘魚腩,我哋再加咗吞拿魚腩。刺身十分厚切,新鮮同肥美,媲美高級日本餐廳。牛油燒北海道扇貝服務員先在碟上燃點上火焰,立即聞到濃濃嘅牛油香味。當火焰熄滅之後,馬上品嚐到鮮甜嘅北海道帶子,帶子熟成度剛好,抵讚。屠夫牛扒牛扒之前已經切好,份量很多,而且火喉控制得很好,肉質柔嫩,牛味濃郁,外層帶有炭燒味,很有層次。再配上原隻燒過嘅蒜頭一齊食,味道一流。日式麵豉燒茄子茄子十分厚身,麵豉汁滲入茄肉,用匙羹一粒粒咁食,真係食唔停口。Bora Bora用橙汁、菠蘿汁、和青檸汁打造成嘅 Mocktail,味道和賣相都一流。

Welcome Bite

刺身拼盤(細) + 吞拿魚腩刺身