2020-03-26 138 瀏覽
從來都未試過女僕cafe,印象中覺得呢類cafe好得意,最近見呢間女僕cafe新開業,而且位置係銅鑼灣,非常方便,放工就同朋友一齊來食本來以為女僕cafe只係d侍應著女僕服裝,睇個餐牌先知有咁多花樣,個套餐包埋同女僕影即影即有。最得意係呢度叫女僕侍應係搖檯上嘅噹噹,每當上菜嘅時候都要跟女僕唸咒語,飲品同甜品選擇有好多,我地叫左開掛人生套餐小確幸 & 未聞花見兩款都係士多啤梨奶昔,未聞花見係配芒果,而小確幸係配香蕉,兩款飲落都好有水果鮮味,而且唔太甜,個人比較喜歡小確幸!蛋包飯蛋包飯上嘅時候係無番茄醬,女僕會問你想畫咩圖案,或者比佢地自由發揮。蛋包飯嘅蛋炒得幾滑,飯混和左粟米同煙肉,配上番茄醬,酸酸地十分開胃。士多啤梨聖代 、冧酒提子聖代兩款雪糕質地都好軟滑,味道都好好食!食完最後仲可以同心水女僕影返張即影即有!雖然呢度食物款式唔算多,但女僕cafr主打都係個體驗,鍾意動漫或者未試過呢類cafe嘅都可以來體驗下!

飲品同甜品選擇有好多,我地叫左開掛人生套餐

小確幸 & 未聞花見

蛋包飯

士多啤梨聖代 、冧酒提子聖代
兩款雪糕質地都好軟滑,味道都好好食!