2020-05-16 1903 瀏覽
Gimmick cafe in Causeway Bay女僕café?今次同朋友去左銅鑼灣一間新開既女僕Café呢間Café叫從異想世界餐廳主打簡約風入面個裝修用白色為主餐廳入面有stage 同埋有霓虹燈位可以打卡入去前要係門口拉個噹噹先之後會有女僕出黎帶咁多位主人入去異想世界食物方面 主食佢地係以蛋包飯為主Order完 會有女僕過黎係個飯上面畫花同施魔法@maid.reworldsLocation: Causeway BayPrice (10 is expensive): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
Gimmick cafe in Causeway Bay

Location: Causeway Bay
Price (10 is expensive): 7/10
Yummy (10 is delicious): 7/10
2020-04-03 1203 瀏覽
以前睇日劇時經常看到日式女僕cafe的畫面,去日本旅行時都想試一試體驗,但是因為語言不通怕尷尬而唔會去幫襯,知道銅鑼灣新開了女僕cafe,帶住期待又新奇的心情去試下這餐廳。到左餐廳門口,裝修似遊戲世界的入口,搖下門口的響鈴,有位女僕很有禮貌出嚟招待,先為我們量度體溫及消毒,確保食客安全衛生。坐低後,先睇睇餐廳的守則,然後女僕會介紹自己,每張枱旁邊都有個搖鈴,我哋兩個人就叫了開掛人生,這是包一杯飲品、主菜(蛋包飯)同埋一客自選甜品。飲品是凍鮮奶朱古力和百利甜酒朱古力,飲品唔會覺得好甜,甜酒朱古力的味道幾特別,少少似食緊酒心朱古力,係飲用之前,先跟女僕施法術,女僕比人感覺好甜美親切,施完魔法有總心情愉快的感覺。主食是蛋包飯,蛋包飯送上後,女僕會問客人喜歡什麼公仔,之後女僕就即場用茄汁繪畫了小新、同小貓咪再加上女僕專用魔法,令到平凡的蛋包飯變得更吸睛、賣萌,真係有少少唔捨得食呢!至於味道方面,蛋包飯的蛋好滑、飯底用了茄汁、粟米、火腿,整體味道都唔錯。是日的限定女僕Diy蛋糕是紅莓芝士蛋糕,紅莓味好香,芝士蛋糕好滑,伴碟的兔仔畫得好萌。另一份是曲奇雪芭,窩夫部分焗得好脆,整體又有賣相又好味,女

是日的限定女僕Diy蛋糕是紅莓芝士蛋糕,紅莓味好香,芝士蛋糕好滑,伴碟的兔仔畫得好萌。另一份是曲奇雪芭,窩夫部分焗得好脆,整體又有賣相又好味,女僕又好有心思。

最後仲可以同女僕影張即影即有,初次體驗女僕cafe估不到有點喜出望外呢!
2020-03-30 1023 瀏覽
今次係同朋友嚟到銅鑼灣一睹女神 - Rose Ma嘅風采,仲要係女僕cafe, 超kawaii呢~~為左捕捉馬馬,上網check定當值更表,見到真人好滾動😍!女僕為我地安排好座位後,介紹今日既餐單,我地揀左既係「開掛人生」呢個套餐,有主食、飲品、甜品同最重要既直筆一張,有得食有得拎,正!主食揀左蛋包飯,嚟到枱,女僕會係我哋面前親手畫茄汁畫,so cute~~~之後要施魔法令食物變得更美味,我地玩得好開心!飲品名都好有心思,一杯「絕對領域」梳打同「未聞花名」沙冰,施完魔法特別好飲~~甜品揀左曲奇雪葩同女僕DIY蛋糕,同樣擺碟夠晒心思,味道甜絲絲~最後拎埋同女僕一齊影嘅即影即有相,加上女僕用心畫同簽名,大滿足!!

2020-03-29 1631 瀏覽
由「電競女神」Rose Ma 開既(從…異世界) Re:Worlds Maid Cafe,以藍、白為主色調,入去之前係門口搖一搖門玲,可愛既女僕就會跳出黎,好浪漫咁帶住你入去你今晚既dining table,從呢一刻開始,你就是一個主人master。進入異世界前 請輕搖鈴鐺召喚女僕!咁難得嚟到女僕cafe當然要同kawaii嘅女僕留倩影,佢呢度有幾款套餐我哋揀,揀咗比較經濟嘅『開掛人生套餐x2 @240 each』,套餐包括有直筆單張x1、主菜、甜品、飲品。蛋包飯,先跟女僕一齊施魔法唸咒語,就算唔識日文都要落足力。然後女僕用佢支番茄筆喺蛋包飯上面畫圖案,我哋畫咗萬人迷比卡超!黃色底嘅蛋包飯,當然要搵啲黃色嘅卡通人物,eg Minions。玫瑰花茶,採用優質斯里蘭卡英式果花茶包,茶味不算濃,卻入口滑身,玫瑰香突出,帶薄薄回甘香,氣味清爽。用新鮮生果打成嘅smoothies,十分迷人,呢杯有士多啤梨同埋香蕉,相當smooth,而且充滿奶香。流心心太軟,做到cream暖暖地,真係做到流心嘅感覺,都幾creamy。小確幸,喜出望外嘅係甜品都幾高質,有較高級嘅冧酒提子雪糕,加咗啲棉花糖威化脆脆等

進入異世界前 請輕搖鈴鐺召喚女僕!

小確幸,喜出望外嘅係甜品都幾高質,有較高級嘅冧酒提子雪糕,加咗啲棉花糖威化脆脆等等,最後可以同女僕一齊影相,當然食得相當幸福!
2020-03-27 1119 瀏覽
知名電競女神 Rose ma最近係銅鑼灣開左一間從....異世界女僕cafe, 今日就捉埋男友一齊黎潮聖。Cafe位於2樓,門外設有搖鈴。客人先搖鈴噹,就可以召喚女僕。女僕先在店內幫客人量度體溫及附消毒搓手液就可進入店內。坐低後,女僕首先會給[客人守則] 給客人細閱。每桌上均設有搖鈴用來召喚女僕。餐牌有4個套餐~我地分別都叫左[開掛人生]套餐$240包(即影即有單張+主餐1份+飲品1杯+甜品1份)夏祭 蘋果芒果口味奶昔,唔會過甜。絕對領域 用藍橘子口味沖製的梳打特調,顏色夢幻又幾順口。上菜時,還有女僕教你念變更加好味嘅魔法!因仍在試業當中,女僕表示主菜暫時只提供蛋包飯。仲可以請女僕按照自己喜好畫上心愛嘅公仔。 男友要求畫嘅籃球圖案同我心愛嘅布甸狗都畫得非常神似,都真係不得不佩服女僕嘅畫工。嫩滑足料雞蛋下內藏茄汁煙肉炒飯,還加入黑椒調味。朱古力香蕉waffle 同樣畫上QQ圖案。Tiramisu 咖啡酒味都幾濃郁。呢間以女僕主題cafe 來講,食物質素合格以上。

女僕先在店內幫客人量度體溫及附消毒搓手液就可進入店內。

坐低後,女僕首先會給[客人守則] 給客人細閱。

每桌上均設有搖鈴用來召喚女僕。

餐牌有4個套餐~
我地分別都叫左[開掛人生]套餐$240
包(即影即有單張+主餐1份+飲品1杯+甜品1份)

夏祭
蘋果芒果口味奶昔,唔會過甜。

絕對領域
用藍橘子口味沖製的梳打特調,顏色夢幻又幾順口。

上菜時,還有女僕教你念變更加好味嘅魔法!

嫩滑足料雞蛋下內藏茄汁煙肉炒飯,還加入黑椒調味。

朱古力香蕉waffle

同樣畫上QQ圖案。

Tiramisu 咖啡酒味都幾濃郁。

呢間以女僕主題cafe 來講,食物質素合格以上。
2020-03-21
2020-03-26 174 瀏覽
開掛人生,每份都包括左:直筆單張、主餐一份、飲品一杯、甜品一份。蛋包飯2份,女僕會用蕃茄醬繪畫客人鍾意嘅公仔又或者動物;炒蛋半熟,口感嫩滑、蛋味濃郁,配埋香口嘅煙肉粟米西炒飯,整體食落口感濕潤,加上有蕃茄醬嘅加入,味道酸甜又開胃。絕對領域,每日特調梳打特飲,飲落有檸檬味、荔枝味、波子汽水味,味道清爽;長身嘅杯身加上漸變海洋藍色嘅梳打特飲,絕對搶鏡。未聞花名,草莓芒果沙冰,味道比較酸、好清新。士多啤梨聖代,有3球草莓雪糕,配以草莓醬食用,雙重草莓風味好Jeng;配料好豐富,包括有:彩糖粒、手指餅、棉花糖、忌廉、草莓醬、粟米片。冧酒提子聖代,有3球冧酒雪糕,食落有濃郁嘅冧酒、咖啡味道;配料都係好豐富,包括有:清甜嘅提子、可可球、忌廉、朱古力蛋卷、棉花糖、碎糖針、朱古力醬,整體口感好多元化、好似食緊芭菲。直筆單張2張,合照環節,可自選一位女僕,一齊擺靚甫士,即影即有嘅相片上有女僕嘅畫圖、寫字。

未聞花名,草莓芒果沙冰,味道比較酸、好清新。

2020-03-26 138 瀏覽
從來都未試過女僕cafe,印象中覺得呢類cafe好得意,最近見呢間女僕cafe新開業,而且位置係銅鑼灣,非常方便,放工就同朋友一齊來食本來以為女僕cafe只係d侍應著女僕服裝,睇個餐牌先知有咁多花樣,個套餐包埋同女僕影即影即有。最得意係呢度叫女僕侍應係搖檯上嘅噹噹,每當上菜嘅時候都要跟女僕唸咒語,飲品同甜品選擇有好多,我地叫左開掛人生套餐小確幸 & 未聞花見兩款都係士多啤梨奶昔,未聞花見係配芒果,而小確幸係配香蕉,兩款飲落都好有水果鮮味,而且唔太甜,個人比較喜歡小確幸!蛋包飯蛋包飯上嘅時候係無番茄醬,女僕會問你想畫咩圖案,或者比佢地自由發揮。蛋包飯嘅蛋炒得幾滑,飯混和左粟米同煙肉,配上番茄醬,酸酸地十分開胃。士多啤梨聖代 、冧酒提子聖代兩款雪糕質地都好軟滑,味道都好好食!食完最後仲可以同心水女僕影返張即影即有!雖然呢度食物款式唔算多,但女僕cafr主打都係個體驗,鍾意動漫或者未試過呢類cafe嘅都可以來體驗下!

飲品同甜品選擇有好多,我地叫左開掛人生套餐

小確幸 & 未聞花見

蛋包飯

士多啤梨聖代 、冧酒提子聖代
兩款雪糕質地都好軟滑,味道都好好食!

今晚又到左Happy Friday, 之前係日本🇯🇵已經想食女僕cafe,難得見到係香港新開左間女僕cafe,一去到門口就響鈴🔔召喚女僕,之後就有個女僕行出門口黎招呼我地,幫我地探熱及消毒雙手,之後就安排sofa位我地坐!之後好細心咁同我地主人/大小姐守則,我地都會乖乖咁遵守,我地睇完menu後就響鈴🔔召喚女僕幫我地落單,我地叫左2個開掛人生套餐$240:包含直筆單張+主食一份+飲品一杯+甜品一份。主食只有荷包蛋飯:女僕問我地大小姐想畫咩公仔,我就想要比卡超,朋友就想要minions,女僕好專心咁用茄汁在荷包蛋上畫,畫得好迫真,真係好靚呀!之後女僕幫我地係荷包蛋上施展魔法,跟住佢一齊唸咒語,令到荷包蛋飯更加好味道,而裡面更有煙肉粒令到味道更上一層樓!而飲品就點左:絕對領域(顏色湖水藍好吸睛,用荔枝汁及藍橘子整成,味道好清甜!)及未聞花名(草莓🍓顏色,草莓及芒果smoothie ,奶昔味道濃郁多層次,酸酸甜甜咁!)最後甜品就叫左:流心心太軟(即叫即整,一切開熱辣辣既流心朱古力就湧出黎,朱古力味道濃郁,外層帶點脆口口感,再配上vanilla雪糕,一熱一凍衝擊味蕾!感覺好正!)及朱古力香蕉雪
最後甜品就叫左:流心心太軟(即叫即整,一切開熱辣辣既流心朱古力就湧出黎,朱古力味道濃郁,外層帶點脆口口感,再配上vanilla雪糕,一熱一凍衝擊味蕾!感覺好正!)及朱古力香蕉雪葩(賣相好靚,打卡一流,伴碟仲畫左隻kawaii bear bear,朱古力窩夫好鬆脆,再配埋香蕉肉同vanilla 雪落十分match,甜入心頭🥰🥰,最最後就可以自己選擇同邊一位女僕影番張即影即有,擺埋個心心pose,仲會寫埋女主人個名係相度,令到初體驗女僕cafe更加開心難忘🥰🥰

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
2020-03-21 166 瀏覽
不用飛日本,香港也有女僕Cafe了,可以體驗一下當Master的感覺!客人如需召喚女僕,輕搖鈴噹女僕便會出現聽從Master的吩咐。以動漫為主題,主要提供蛋包飯、多款甜品及飲品。蛋包飯 ($88)女僕把蛋包飯端上桌後,會先詢問客人想繪畫什麼圖案才畫,畫完後再寫上客人的名字。完成後女僕會與Master一起施展魔法,讓客人與女僕更有互動。很可愛;入口蛋味香濃,炒飯加入了火腿和煙肉,味道帶咸香,再加上茄汁的酸甜, 十分開胃。流心心太軟 ($68)外層鬆脆內裡軟滑,雙重口感加上朱古力味道香濃,味道不會過甜,一點都不覺膩,令人沈醉。

以動漫為主題,主要提供蛋包飯、多款甜品及飲品。

蛋包飯 ($88)

蛋包飯

流心心太軟 ($68)

流心心太軟
有朋友係動漫迷,佢見有間新開嘅女僕cafe就拉住我去試......咁我就獻出左我嘅第一次.......去女僕cafe啦😆😆門口有個噹噹,要搖下噹噹先可以召喚到女僕為你服務喔~ 疫症當前,佢地會先為客人量體溫同噴酒精搓手液,都幾貼心,護己護人嘛~ 😉枱面上都有個噹噹,用嚟召喚女僕為我地服務☺️我地叫左 2 set 開掛人生 ($240),包一個蛋包飯和甜品、一杯飲品,再加同女僕影一張即影即有相~~女僕會問你想係蛋包飯上面畫咩公仔,再係你面前幫你畫~~ 仲要同佢一齊唸完咒語,施完魔法先可以食喔~~🤣🤣🤣 蛋包飯個飯底係加入煙肉和粟米粒嘅蕃茄醬炒飯,味道正常~~未聞花名其實係士多啤梨加芒果嘅沙冰,有士多啤梨果肉,似係用冰粒直接打,因為食得到啲碎冰😂😂 藍莓水果茶就係用茶包沖嘅,味道偏清淡微酸,感覺幾養生~~甜品我地叫左流心心太軟,心太軟的確幾流心,朱古力味好濃,不過加埋上面嘅雲呢拿雪糕真係好甜甜甜呀😂😂😂整體嚟講都係一個唔錯嘅體驗嚟嘅,女僕嘅顏值普遍都幾高喔,女僕裝又幾靚,中意動漫嘅朋友唔好錯過lu🥰🥰

枱面上都有個噹噹,用嚟召喚女僕為我地服務☺️

未聞花名
藍莓水果茶

2020-03-20
2020-03-19 119 瀏覽
周末上完跳舞堂,約了好友在銅鑼灣吃午餐。餐廳所在的大廈,在波斯富街,銅鑼灣廣場一期對面,近期新裝修很特别,樓梯寫著"從....異世界",原來是一家以女僕及動漫為主題的咖啡廳。入口處是開放式的,沒有門,但有輕紗掛著個精緻搖鈴,搖了幾下,女僕前來招呼我們內進。地方頗大,設有舞台的表演區,座位之間頗寬敞。設計以白色為主調,配粉紅和粉藍色的圖案和燈飾,女僕的制服是白色靚靚衛衣、格子短裙,白襪、黑鞋、絲帶頭飾,充滿動漫的cosplay 氣氛,但較簡約清新,散發著可愛的青春無敵氣息。女僕首先簡介了客人守則,看到這主題咖啡廳的宗旨很正面。餐牌的名目有趣又特別。從異世界誕生Combo 是飲食和服務的組合,有四款選擇:美滿人生、完美人生、開掛人生、全SSS 掛王人生。我們點了兩份開掛人生,選了不同的飲品和甜品。開掛人生 Almighty Life $240~直筆單張 + 主餐一份 +飲品一杯 + 甜品一份。直筆單張指與女僕即影即有照片。(守則要求不能手機拍攝女僕,拍照只限於食物和環境。) 主餐 - 蛋包飯~由於是試業期間,主菜暫時只有蛋包飯。圓潤飽滿的蛋包飯端來了,女僕問我想在蛋上畫什麼圖案,我請她畫些
周末上完跳舞堂,約了好友在銅鑼灣吃午餐。

女僕首先簡介了客人守則,看到這主題咖啡廳的宗旨很正面。

美滿人生、完美人生、開掛人生、全SSS 掛王人生。

我們點了兩份開掛人生,選了不同的飲品和甜品

開掛人生 Almighty Life $240~
直筆單張 + 主餐一份 +飲品一杯 + 甜品一份。

主餐 - 蛋包飯~
由於是試業期間,主菜暫時只有蛋包飯。圓潤飽滿的蛋包飯端來了,女僕問我想在蛋上畫什麼圖案,我請她畫些拿手就行了。

女僕隨即唧出茄醬,純熟地繪畫了小丸子,碟邊還寫上Yummy 的名字。

吃飯前女僕教我以日語對著食物施魔法,說可以令食物變得更美味。😋🥳🤩

蛋漿煎得恰到好處,很嫩滑。炒飯配了煙肉和粟米,加上茄醬,味道果然不錯。

飲品 - 榛子咖啡~
以精品咖啡沖製,沒有苦澀,無需再放糖,奶和忌廉很幼滑,加上香濃的榛子,很美味。

飲品 -藍莓水果茶~
有别於一般以雜果做的水果茶,這深紅色的茶有濃郁的藍莓味,酸酸甜甜,喝下很舒服。

甜品 - 士多啤梨雪葩窩夫 ~
以士多啤梨雪葩、士多啤梨果肉、士多啤梨果醬和忌廉配窩夫餅,材料豐富,充滿甜美果香和口感,草莓迷必定心花怒放。

甜品- 冧酒提子聖代~
聖代原來是指新地,雪糕咖啡味濃郁,帶有冧酒香,與大粒清甜的提子果肉,三者配合得很美妙。

直筆單張 ~
尾聲是合照的環節,各人自選一位女僕,一起擺個開心靚甫士,送上即影即有的相片前還親自畫圖寫字。

這時從表演區傳來音樂聲和歌聲, 原來有女僕在演唱日本歌,真是多才多藝!這就是餐牌裏面所寫的"表演一曲"。

在這裏吃個與别不同的午餐,相當賞心悅目,氣氛歡樂,吃得愉快!

• 冧酒提子聖代
  • 榛子咖啡
2020-03-18 106 瀏覽
朋友生日去食午飯,又諗唔到去邊,我就同佢講,不如試下去女僕cafe慶祝。最後我地揀左呢間係老銅附近既cafez,入到去,我地每人都揀左個開掛人生套餐,包主食,飲品,甜品,最重要既係仲一張同靚靚女僕合照。💕蛋包飯老實講,係坊間聽得太多話女僕café D野好難食,但係我想講你咁諗就大錯特錯,呢度既蛋包飯唔單止夠味好食,仲有女僕同你魔法加持,所以好食得黎又好玩。💕飲品外觀好靚,藍藍地,入落唔太甜岩哂我💕士多啤梨聖代💕冧酒提子聖代係堅好食,拍得住出面出名既甜品店。最後,仲可以揀一位你心儀既女僕大人合照,真係好好好好好好開心,哈哈整體黎講,食物方面幾出眾,飲品正常,甜品超出預期,服務體貼,女僕耐心教導,下次會再同幾位朋友試下晚餐時間去。

💕蛋包飯

💕飲品

外觀好靚,藍藍地,入落唔太甜岩哂我

💕士多啤梨聖代
💕冧酒提子聖代
係堅好食,拍得住出面出名既甜品店。

2020-03-18 677 瀏覽
星期日去開銅鑼灣逛街,某人帶我去體驗女僕咖啡店,好期待哦....咖啡店位於2樓,上去時經過1樓有夾公仔機,拖友可以玩吓先去食嘢要响門口搖鈴呼喚女僕來引領入坐,店內有點Cyber feel,枱面搖鈴讓客人呼喚女僕,女僕會跪下或蹲下幫客人落單,好似入咗日本漫畫世界。第一次體驗揀咗 "開掛人生" $240有一張相、一份主食、一杯飲品、一份甜品。主餐係蛋包飯,仲可以用茄汁畫客人喜好的公仔在蛋上面。滑滑蛋皮下面係煙肉粟米飯,撈埋蛋同茄汁,濕濕哋,味道好夾又開胃。絕對領域係梳打特飲,顏色好靚,睇得又飲得。藍莓水果茶好香又夠味,唔錯喎。甜品揀咗曲奇雪葩窩夫,窩夫外脆內軟,配埋曲奇雪糕更加好味。士多啤梨聖代<=>草莓新地,士多啤梨雪糕唧上草莓醬,灑少少彩糖粒,再插2條手指餅,造型不錯。食完嘢,仲可以揀一個心水女僕,同佢影返張即影即有合照添。女僕咖啡店有客人守則架,配合一吓更好玩。
星期日去開銅鑼灣逛街,
某人帶我去體驗女僕咖啡店,
好期待哦....

咖啡店位於2樓,
上去時經過1樓有夾公仔機,
拖友可以玩吓先去食嘢

要响門口搖鈴
呼喚女僕來引領入坐,

店內有點Cyber feel,
枱面搖鈴讓客人呼喚女僕,

女僕會跪下或蹲下幫客人落單,
好似入咗日本漫畫世界。
第一次體驗揀咗 "開掛人生" $240
有一張相、一份主食、一杯飲品、一份甜品

主餐係蛋包飯,
仲可以用茄汁畫客人喜好的公仔在蛋上面。

蛋包飯

滑滑蛋皮下面係煙肉粟米飯,
撈埋蛋同茄汁,濕濕哋,
味道好夾又開胃。

絕對領域
絕對領域係梳打特飲,
顏色好靚,睇得又飲得。

藍莓水果茶
藍莓水果茶好香又夠味,
唔錯喎。

甜品揀咗曲奇雪葩窩夫,
窩夫外脆內軟,
配埋曲奇雪糕更加好味。

士多啤梨聖代<=>草莓新地,
士多啤梨雪糕唧上草莓醬,
灑少少彩糖粒,再插2條手指餅,
造型不錯。

食完嘢,
仲可以揀一個心水女僕,
同佢影返張即影即有合照添。

女僕咖啡店有客人守則架,
配合一吓更好玩。

2020-03-01
2020-03-17 167 瀏覽
*從⋯ 異世界re:Worlds Maid Cafe今日森仔去左新開既re: ..world。開頭,我認為係同動畫一樣的主題餐會原來佢係由𡃁模Rose ma所開的女僕餐廳由於係新開的,所以餐廳🍴裝潢很新淨。 而且裝潢非常和諧,以粉色系為主。更以著名動畫《Re:從零開始的異世界生活》的畫風和色調為Cafe的主題。而所有女待應亦穿了女傭的衣服,十分精緻和漂亮。但係和日本女傭cafe一樣,有好多規矩,例如女傭真係會當你主人甘叫,同服待你。但係,唔可以偷拍,拎人電話或毛手毛腳。森仔第一次去,真係好新鮮,不過亦都好不習慣。講反食物方面,餐廳🍴好用心,有一個個set既餐,包括不同的組合。我地叫左開掛人生。入面包了直筆(照片),主餐,飲品和甜品🍮。果日由於沒有其他材料,所以主餐只有蛋包飯。蛋包飯完全令我喜出望外,因為真係比想像好食!蛋煎得恰到好處,仲有少少蛋醬真丫!內𥚃的是西炒飯,茄味濃郁,十分惹味!而女傭更會寫上主人名字及按要求畫上圖案。圖案真係好靚,仲好可愛嫁!而飲品方面。我叫了絕對領域同玫瑰拿鐵☕️。絕對領域係荔枝味的梳打水味道調得不錯,再加上碧藍色,令人感覺更加心情開朗。唯荔枝味可以再濃一點,
*從⋯ 異世界re:Worlds Maid Cafe
今日森仔去左新開既re: ..world。
開頭,我認為係同動畫一樣的主題餐會
原來佢係由𡃁模Rose ma所開的女僕餐廳

由於係新開的,所以餐廳🍴裝潢很新淨。
而且裝潢非常和諧,以粉色系為主。
而所有女待應亦穿了女傭的衣服,十分精緻和漂亮。
但係,唔可以偷拍,拎人電話或毛手毛腳。
森仔第一次去,真係好新鮮,不過亦都好不習慣。

入面包了直筆(照片),主餐,飲品和甜品🍮。
果日由於沒有其他材料,所以主餐只有蛋包飯。

蛋包飯完全令我喜出望外,因為真係比想像好食!
蛋煎得恰到好處,仲有少少蛋醬真丫!
內𥚃的是西炒飯,茄味濃郁,十分惹味!
而女傭更會寫上主人名字及按要求畫上圖案。
圖案真係好靚,仲好可愛嫁!

而飲品方面。我叫了絕對領域同玫瑰拿鐵☕️。
絕對領域係荔枝味的梳打水
味道調得不錯,再加上碧藍色,令人感覺更加心情開朗。
唯荔枝味可以再濃一點,會更加美味!
亦是解渴之選👍🏼👍🏼
而玫瑰🌹拿鐵☕️更是色香味俱全。
當中的拉花很漂亮!大師水準!
亦很香咖啡味!
味道方面,滿滿的玫塊和咖啡豆香味。
聽說是用貴價即磨咖啡機製作😍😍
高質👍🏼

此外,甜品🍮很高質同用心。
不過,森仔就被女傭的合照迷住了😂😂
因為可以自選和店內女傭合照。
而其更會為你畫上圖案,記念特別的一天😍😍😍

第一次的女傭cafe體驗真係好新鮮,亦好特別!
而且re cafe 的食物質素,服務態度均好好,很值得一來再來💁🏻‍♂️
下次希望見到店主Rose ma啦🤭

2020-03-17 136 瀏覽
🔔召喚所有主人⠀⠀第一次去女僕Cafe朝聖⠀就去了呢間由Rosa⠀Ma開嘅女僕cafe,⠀真係全員都好可愛♥️⠀仲會同你一齊施展Moe Moe Kyun魔法٩(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)و⠀感覺自己都變可愛了(๑‾⠀ꇴ⠀‾๑)⠀⠀🍴食物方面有單點/套餐我哋就選了「開掛人生套餐」⠀包括主食,飲品,甜品同女僕合照⠀⠀🥚主食⠀必選蛋包飯,因為女僕會幫你在蛋包飯上畫你想要的公仔,畫得好可愛☺️,之後仲會一齊施魔法,令蛋包飯變得更好味架😂👍🏻⠀⠀🍹飲品⠀有多款咖啡、沙冰、梳打、花茶等,就試了名字好特別的🍹絕對領域,即梳打特調,仲有藍莓水果茶,酸酸甜甜都幾好味😉⠀⠀🍰甜品⠀有蛋糕、窩夫、聖代等選擇!就選了士多啤梨窩夫同冧酒提子聖代,冧酒提子味比較小機會試到,味道都幾特別😉⠀⠀📸女僕合相⠀最後套餐仲包左一張女僕合照,可以自己揀一位女僕一齊影返張即影即有相留念,影完女僕仲會畫靚靚再送俾你架🥰!⠀⠀呢間女僕cafe的女僕都好nice,⠀都係一個唔錯嘅體驗😝⠀大家都可以來試試做主人,⠀被可愛的女僕們療癒一下心靈吧🥰⠀
🔔召喚所有主人⠀

第一次去女僕Cafe朝聖⠀
就去了呢間由Rosa⠀Ma開嘅女僕cafe,⠀
真係全員都好可愛♥️⠀
感覺自己都變可愛了(๑‾⠀ꇴ⠀‾๑)⠀

🍴食物方面有單點/套餐
我哋就選了「開掛人生套餐」⠀
包括主食,飲品,甜品同女僕合照⠀

🥚主食⠀
必選蛋包飯,因為女僕會幫你在蛋包飯上畫
你想要的公仔,畫得好可愛☺️,之後仲會
一齊施魔法,令蛋包飯變得更好味架😂👍🏻⠀

🍹飲品⠀
有多款咖啡、沙冰、梳打、花茶等,
就試了名字好特別的🍹絕對領域,即梳打特調,
仲有藍莓水果茶,酸酸甜甜都幾好味😉⠀

🍰甜品
有蛋糕、窩夫、聖代等選擇!
就選了士多啤梨窩夫同冧酒提子聖代,

冧酒提子味比較小機會試到,味道都幾特別😉⠀

📸女僕合相⠀
最後套餐仲包左一張女僕合照,
可以自己揀一位女僕一齊影返張即影即有相留念,
影完女僕仲會畫靚靚再送俾你架🥰!⠀

呢間女僕cafe的女僕都好nice,⠀
都係一個唔錯嘅體驗😝⠀
大家都可以來試試做主人,⠀
被可愛的女僕們療癒一下心靈吧🥰⠀