2024-01-11
星期一番工普遍係打工仔既痛苦一天,所以呢收工就好需要食d野鼓勵下自己,今日簡左呢間旺角樓上居酒屋。環境裝飾有日本氣氛,門外仲有一部夾公保機,每人都有一次機會,可以換到唔同類既食品,就睇你運氣啦🐻蟹籽沙律($56)爽脆青瓜絲配上蛋黃沙律醬再加埋蟹子,清爽解膩👍🐻牛肉壽喜燒鍋($98)欣賞唔係好甜既壽喜燒,牛肉既份量一d都唔少,而且勁鍾意入面既寬粉,完美吸收左湯底加上滑到不得了既口感,勁推👍👍👍🐻燒銀鱈魚乾($38)十分適合配酒,食幾條銀鱈魚乾,配啖酒,再同埋朋友吹水,so nice👏👏🐻牛油蒜香炒雜菌($60)牛油香而不膩,一啖接一啖咁食丫🐻日本雞皮餃子 (3件)($42)少見到用雞皮做餃子皮,雖然十分邪惡,但係香氣爆棚,充滿肉汁,比普通餃子更加香口👍👍👍👍🐻日本雞骨腸 (1本)($18)啖啖肉,冇骨串燒岩晒我呢d懶人丫,再配上新鮮既蛋黃,正丫👍👍👍🐻三得利混合啤($55)混合啤未見過,味道好有趣,同時飲到啤酒同黑啤,但又唔會有衝突鍾意試新野既一定要試😆😆😆🐻柚子酒($48)口感清爽,酸甜可口,香濃柚子香喔
🐻蟹籽沙律($56)
爽脆青瓜絲配上蛋黃沙律醬再加埋蟹子,清爽解膩👍
🐻牛肉壽喜燒鍋($98)
🐻燒銀鱈魚乾($38)
🐻牛油蒜香炒雜菌($60)
牛油香而不膩,一啖接一啖咁食丫
🐻日本雞皮餃子 (3件)($42)
🐻日本雞骨腸 (1本)($18)
🐻三得利混合啤($55)
鍾意試新野既一定要試😆😆😆
🐻柚子酒($48)
口感清爽,酸甜可口,香濃柚子香喔