1K
2016-03-24 237 瀏覽
銅鑼灣登龍街嘅永光中心真係特別多美食,今次朋友話有間日式鐵板新開張,而新張期間有85節,所以便上去尋找美食!聽朋友說日式鐵板燒時,是由自己動手處理,原來不是!完來全程都由師傅主理!豆腐沙律$48芝麻醬白滑,配合埋軟滑嘅豆腐,確實係一個令人開胃嘅前菜 雖然間店係主打鐵板燒,但亦有其他食物選擇,一望就試埋個刺身壽司$290超新鮮,最緊要有海膽,有牡丹蝦,有帶子,時令嘅春魚同金木綢,吞拿魚腩樣樣都好新鮮,牡丹蝦新甜軟熟,帶子甜美,吞拿魚腩肥美,至愛海膽鮮甜,而時令嘅海魚亦彈牙鮮美 美食不能停再叫了主打嘅鐵板燒,一道道上燒魔鬼魚翅$68脆卜卜,超乾身,好似食緊脆脆一樣 鵝肝多士$78肥美嘅鵝肝配上香脆嘅多士,一入口D 油從鵝肝滲出,好快又被多士吸收,所以不感覺肥膩 日式炸雞$78炸得皮薄肉軟,咬開時仍然保了留肉汁,而且啖啖肉正! 美國牛肉薄燒$128雖然話係薄燒,但反而重考師傅工力,燒得耐太熟,太短又怕生,牛肉燒得剛剛好,配埋香蒜片,入口時個種嚼勁,在口內不消片該入已消失,想盡快再來多一件! 當然想同做係兩回事啦! 再來新嘗試大

豆腐沙律$48

芝麻醬白滑,配合埋軟滑嘅豆腐,確實係一個令人開胃嘅前菜

雖然間店係主打鐵板燒,但亦有其他食物選擇,一望就試埋個

刺身壽司$290

美食不能停再叫了主打嘅鐵板燒,一道道上

燒魔鬼魚翅$68

脆卜卜,超乾身,好似食緊脆脆一樣

鵝肝多士$78

日式炸雞$78

炸得皮薄肉軟,咬開時仍然保了留肉汁,而且啖啖肉正!

美國牛肉薄燒$128

再來新嘗試

大蔥法國鴨胸肉$48

起初怕鴨胸肉D 肉較嚡,但又唔係燒得好韌,重連埋大蔥都幾香!

最後食埋時令嘅燒喜魚$48

一串一條時令春魚都幾特別,又鮮味,少骨,啖啖肉!

店員有講有笑,同其他食客都打成一片,感覺氣氛良好!