2024-09-30 422 瀏覽
我今日同朋友去咗位於華發大廈嘅大排檔小炒,試咗幾款招牌菜,真係好出色!首先,話咁快,鹽焗奄仔蟹就上咗枱。佢哋用新鮮嘅奄仔蟹,經過鹽焗處理,外脆內嫩,真係鮮甜美味。啲蟹肉入口即化,再加上火焰燃燒嘅視覺效果,味道更加濃烈,實在令人難忘。之後試咗蜜椒牛柳粒,牛肉嫩滑多汁,淋上蜜椒醬汁,辣中帶甜,非常開胃。每一口都帶有微辣微甜嘅風味,絕對係好滋味!拔絲咕嚕肉亦係一道必試嘅招牌菜。咕嚕肉外脆內嫩,配上甜酸醬汁,口感豐富,甜中帶酸,絶對係港式經典菜色,令人回味無窮。最後,馬拉盞炒通菜帶嚟一陣香辣風味,通菜爽脆唔老,馬拉盞醬汁香濃開胃,配合啤酒或者白飯都好正!總括黎講,大排檔小炒嘅菜式新鮮靚味,服務亦好周到,環境舒適。係一個食好飯同埋悠閒嘅好去處,一定會再黎!強烈推薦大家一試,食完絕對會滿足!