2025-02-25 0 瀏覽
最近聽朋友話呢間和牛鐵板燒套餐好高質,食材又靚又新鮮,終於試咗啦!整個餐真係超滿足😆✅自家製醬汁煮南非鮑魚一開場就係鮑魚,鮑魚煮得好入味,自家製醬汁帶少少甜鹹味,唔會過重,啱啱好襯托出鮑魚嘅鮮味😊鮑魚仲切開左好易夾✅李節刺身 3款油甘魚肉質嫩滑,帶有細膩嘅脂香,冇一絲腥味。切得厚薄適中,入口即化,魚味好清甜✅金鎗魚腩手卷吞拿魚魚蓉魚肉鮮嫩,口感細滑,而且飯粒粒分明,調味帶輕輕嘅酸香,完全冇搶走魚腩嘅風頭,加埋脆脆既餅底,口感豐富海鮮茶碗蒸茶碗蒸嘅滑嫩程度真係一絕,啲蛋滑到好似豆腐花咁,食落有海鮮甜味,蛋香同海鮮味互相襯托,成個感覺好暖胃✅季節吸物 (大蜆清湯)呢碗湯清澈見底,但味道好濃郁,完全係大蜆嘅精華!飲落去有一陣好自然嘅鮮甜味,冇一絲油膩,好清爽。大蜆肉質爽口,咬落去仲有啲微微嘅海水鹹香✅野生生猛龍蝦龍蝦真係好鮮甜,肉質結實彈牙,完全唔會乾柴!出面香煎封住左龍蝦既味道,真係好惹味!✅香煎鵝肝伴自家製醬汁鵝肝煎得外脆內軟,油香味濃郁,但唔會太膩。自家製醬汁帶微微嘅果香甜味,完美中和咗鵝肝嘅濃重口感,食完完全唔覺得膩,甚至有啲意猶未盡🥹✅日本宮崎和牛主角登場!宮崎和牛煎到啱啱熟,表面

✅自家製醬汁煮南非鮑魚

✅李節刺身 3款

✅金鎗魚腩手卷

海鮮茶碗蒸

✅季節吸物 (大蜆清湯)

✅野生生猛龍蝦

✅香煎鵝肝伴自家製醬汁

✅日本宮崎和牛

主角登場!宮崎和牛煎到啱啱熟,表面微微焦香,內裡仲保持住嫩粉紅色。入口即化,牛脂嘅甘香喺口腔爆開,肉味濃郁得嚟又唔會過滯。簡單嘅調味已經突顯到和牛嘅高質,絕對係成餐嘢嘅亮點😍

✅煙肉香蒜炒飯

炒飯粒粒分明,煙肉嘅鹹香同蒜香完美混合,每啖都有層次感。唔會太油膩,但味道好濃郁,簡單又好食

炒什菜
炒菜嘅火候掌握得啱啱好,保持住爽脆嘅口感。用嘅係季節時菜,味道自然鮮甜,簡單炒香,清新又健康,食落去好舒服。

蒟蒻啫喱甜品

最後嘅甜品係蒟蒻啫喱,口感滑溜又有彈性,帶清清淡淡嘅果香,唔會過甜,食完成餐嘢啱啱好有個完美嘅句號,清新又解膩

用料超高質,每樣嘢都食得出師傅嘅功夫同心機,味道非常平衡又層次分明。如果想試下高質又有用心嘅和牛套餐,呢度真係首選!