2021-01-12
又係唔好俾佢停嘅尖沙咀staycation系列🙈嗰日喺商場度亂咁行諗緊夜晚食咩點知呢間舖頭冇人排隊見佢門面都OK就去食下🌟Dinner set menu $1388🎈Amuse Bouche🐟個”welcome bite”嘅鹹香味都幾開胃食完一啖唔夠喉會就想食其他嘢🙈🎈Chestnut, Celery, Szechuan Pepper成件事好秋天🍂唔鍾意食pepper嘅人都唔使驚因為係完全食唔出🎈Amaebi, Tomato, Smoke Paprika呢個係二揀一嘅starter🤔我就揀咗蝦🦐入口清新,又有蝦嘅鮮味,又有蔬果嘅酸甜味🥰🎈Oyster, Okinawa Spinach, Shiso呢一道菜係我最意想不到嘅配搭🦪我冇諗過蠔係同抹茶粉夾嘅雖然我唔肯定嗰啲係唔係抹茶粉但係個味好似🙈不過蠔唔係全熟🙈如果唔識得生蠔嘅人就唔好食啦,我朋友就係唔食得所以佢屙咗成晚😂😂😂🎈Rea Sea Bream, Mussel, Parsley個人覺得呢個都係咁啦 無咩特別🎈Pigeon, Alpine Garlic, Maitake反而呢個幾好食 鴿肉
嗰日喺商場度亂咁行諗緊夜晚食咩
點知呢間舖頭冇人排隊見佢門面都OK就去食下
🌟Dinner set menu $1388
🎈Amuse Bouche
🐟個”welcome bite”嘅鹹香味都幾開胃
食完一啖唔夠喉會就想食其他嘢🙈
呢個係二揀一嘅starter🤔我就揀咗蝦🦐
入口清新,又有蝦嘅鮮味,又有蔬果嘅酸甜味🥰
呢一道菜係我最意想不到嘅配搭🦪
個人覺得呢個都係咁啦 無咩特別
反而呢個幾好食 鴿肉做得幾好 生得泥有啲血肉味幾好🙈口感嫩滑
🎈Walnut, Red Miso, Caramel
嚟到第一味甜品 雖然佢係一個雪糕但係我覺得佢同麵豉有啲唔係好夾
🎈Sweet Potato, Black Cardamom, Quince
呢一個甜品我覺得有啲”膩”
🎈Petit Fours
有點太甜🙈🙈不過聲明返我係一個唔係太好甜品嘅人
其實呢個餐食到中間部份餐廳會比一份包你但係個包好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
個包外脆內院仲有佢個牛油都勁好食
總括嚟講呢間野好值得返去食,冇諗過呢間求其入嘅餐廳可以有咁大驚喜😆😆