2023-12-15 73 瀏覽
▫️一向好喜歡Pirata group旗下嘅餐廳,食物高質、環境有氣氛,而且價錢方面又合理🤑▫️今次黎到日本x秘魯嘅fusion餐廳Tokyolima🎌 最近仲新推出Intoxicating Collection,為當中部分菜式設計主題‘香水’,上菜時店員會用香水壺噴一噴,令視覺同味覺效果即時提升✨👨🏻‍🍳 Please Chef Feed ME! $540/ p.p.🐟 H&M2▫️肥美嘅油甘魚同赤身刺身,配上酸酸甜甜嘅檸檬同柑橘醬汁,清新得黎又開胃🍊🍣 Eryngii Maki▫️用上蘑菇同牛油果製作成壽司🥑 伴碟有南瓜蓉同南瓜籽🎃 味道清甜感覺好健康😆🎣 Ceviche Aromatico▫️新解嘅鱸魚刺身,同蕃薯🍠、生菜🥬等拌勻,醬汁酸酸地好清新😋🥗 T-3▫️非常豐盛嘅沙律🥬 材料新鮮,有南瓜、鵪鶉蛋、蕃茄等🍅 仲加左脆脆同杏仁片,口感好豐富😋🦞 Langosta Ahumada▫️原隻龍蝦先被罩住,一打開煙霧即時散發出黎🌬️ 拆晒殼夠方便,岩晒我呢啲懶人🤣 肉質好彈牙,啖啖肉好滿足🥰▫️配上一份麵包,醬汁由蝦膏製成,味道濃郁🥯🍆 Yaki Nasu▫️半條烤茄子配上秘製醬汁,帶點甜辣同蒜香味🧄

🐟 H&M2

🍣 Eryngii Maki

🎣 Ceviche Aromatico

🥗 T-3

🦞 Langosta Ahumada
▫️配上一份麵包,醬汁由蝦膏製成,味道濃郁🥯

🍆 Yaki Nasu
▫️半條烤茄子配上秘製醬汁,帶點甜辣同蒜香味🧄 加埋芝士粒好香口🧀

🍢 Kushiyaki
▫️茄子同翠肉瓜烤香後製作成串燒,醬汁甜甜地又幾惹味😆

🍧 Dessert
▫️最後仲有香橙蛋糕配焦糖雪糕做甜品,味道香甜但感覺唔會好漏,食埋甜品真係超滿足🥰