2025-01-10
香港唔算多新加坡菜嘅餐廳,今日食呢間係朋友介紹,見佢有有喇沙食,仲有啲西式嘅主菜,就特登過嚟試吓。-呢度係樓上鋪,鋪面好大,我哋仲要坐咗喺窗邊吧枱位,視野開陽,好啱同朋友嚟慢慢傾偈食嘢~👍🏻-Lunch Menu選擇都幾多($98),我哋就揀咗傳統啲嘅新加坡新鮮蝦喇沙,同埋特別啲嘅辣椒蟹忌廉醬意大利蛋麵($128)。 -喇沙湯底好濃郁,辣辣地好易入口,蝦亦都新鮮蝦唔係雪藏蝦,所以好彈牙有蝦味😋另外個意大利蛋麵都好有驚喜,個忌廉醬啱啱好夠掛喺蛋麵上面,識落唔會覺得膩,辣椒蟹嘅味道都幾出,雖然係fusion菜,但食得出呢道係新加坡菜式🤤-另外見佢啲特飲好似幾正咁,就叫咗美祿爆炸($58)同埋美祿馬丁尼($78),美祿爆炸啲美祿波波同美祿粉真係多到滿瀉,飲嘅時候要小心啲🤭另外美祿馬丁尼好靚,打卡一流,而且酒味唔算超濃,晏晝飲返杯都OK😝-原本朋友介紹我要食呢度咖央吐司,不過食唔落所以冇叫,下次嚟一定要試吓~