2020-12-30
因肺炎關係,多咗買外賣回家吃, 今次外賣我的至愛壽司 及刺身,雖然是外賣, 但一點都唔馬虎,賣相十分漂亮, 餐廳最近外賣壽司、 刺身、卷物 ,仲有半價優惠, 十分抵食。三文魚刺身四片$58(半價$29)厚切三文魚刺身,油光亮澤,無比誘惑,味道鮮甜 、滑溜, 沾上東瀛醬油,正好突出刺身的鮮味, 滋味提升。赤海蝦刺身兩隻$58 (半價$29)巨型的赤海蝦刺身,入口鮮甜 、彈牙, 鮮味吸引。軟殼眼牛油果沙律$68 (八折$54)軟殼蟹炸金黃鬆脆,脆卜卜之餘, 不會乾身, 配上熟透的牛油果及爽脆沙律, 清新口感,令人胃口大開。炸魷魚配他他汁$48 (八折$38)熱呼呼、香噴噴的炸魷魚圈, 入口煙煙韌韌帶嚼勁, 保持肉汁 ,再沾上他他醬汁, 更加惹味。鵝肝壽司兩件$136(半價$68)鵝肝煎得火候控制剛好, 外層煎至微脆, 輕輕咬下去,油香四溢, 外脆內軟 ,入口綿化, 如絲般幼滑, 最吸引是 豐盛鵝肝油脂, 滲透底層壽司米飯,油香飯香融為一體,滋味無窮。吞拿魚蓉壽司兩件$96(半價$48)吞拿魚蓉, 口感粉嫰、綿潤,魚脂豐腴, 沾上山葵、醬油,令味道更上一層樓。鮮貝柱壽司$45(半價$22)鮮
三文魚刺身四片$58(半價$29)
赤海蝦刺身兩隻$58 (半價$29)
巨型的赤海蝦刺身,入口鮮甜 、彈牙, 鮮味吸引。
軟殼眼牛油果沙律$68 (八折$54)
炸魷魚配他他汁$48 (八折$38)
鵝肝壽司兩件$136(半價$68)
吞拿魚蓉壽司兩件$96(半價$48)
鮮貝柱壽司$45(半價$22)
鮮貝柱肉質細膩濕潤 ,肉身圓潤,質地白滑,味道甘甜。
鰻魚壽司$45(半價$22)
肥美鰻魚,脂肪豐盛, 表面 沾滿甜甜鰻魚醬汁, 別有一番風味。
三文魚子壽司$45(半價$22)
壽司配上三文魚籽點綴, 賣相 吸睛 , 卜卜脆的三文魚子,鮮味盡情在口中爆發, 令人難忘。