2016-07-02
同家姐去佐敦探完爸爸,行過偉晴街見到呢間餐廳新開,裝修又特別,勁有外國feel, 咪入嚟試吓個dinner。因為未食過尼泊爾菜,店主就介紹我哋試吓個momo, 另外我哋叫咗個meatball意粉同ribs。等緊個陣同個店主傾咗陣,原來佢哋兩夫婦經營的,老婆係廚房負責煮,老公係出面招待客人同bartender,原來店長參加過bartender比賽仲攞過獎! 佢整咗一杯叫Flaming Monkey (真係著火的!) 同Secret Love嘅cocktail. 1. Flaming Monkey: 有半個青檸浮係冰上,上面點著火,飲的時候可以返轉個青檸(可以唔返)。杯酒唔好係勁,剛好! 入口好smooth! 好味!! 2. Secret Love: 入口比較甜,但唔係死甜個隻,酒味不濃,同個甜味好夾,好滑,個味超特別,店長話係用咗話梅同薰衣草同另一種花。個味一試難忘! 可encore!3. Ribs: 好林好入味,甜甜哋,好開胃,雖然啖啖肉但一啲都唔"留"! 正!!!4. MoMo: 即係尼泊爾style的雞肉雲吞。有少少湯,連埋個辣汁。可辣可不辣。肉汁多。但唔係好濃味。好掂!! 4.
4. Meatball意粉: 啲意粉超彈牙!! 出乎意料的好味! 未食過咁彈牙的意粉! 個meatball超大個,多肉汁,好新鮮,結實度適中!! 雖然佢睇落好似唔係特別多汁,但其實個量係剛剛好! 未試過咁正的意粉!
總結: 超有驚喜的餐廳! 無論嘢食,cocktail都好不錯! 絕對會經常嚟。下次再嚟試埋佢哋的pizza & 其他意粉小食。極力推介!!