2021-07-30 297 瀏覽
同三兩知己飯聚,想揾間坐得舒服嘅餐廳,朋友推薦屋企附近開咗無耐嘅山下無雙,地點就唔太就腳,但環境同食物都令人喜出望外,值得再幫襯先講環境,舖面唔係好大,不過枱同枱之間幾闊落,坐得都鬆動。新開無耐,環境衛生都好好,坐落傾計好舒服。服務方面,平日夜晚都坐到7、8成滿,侍應好有禮貌同快手,不同幫手加茶同清碟,仲有笑容同會講「唔好意思」,值得加分重點嚟啦,食物真係有驚喜先講個牛舌,我平時都麻麻地牛舌,但佢薄切加埋啲調味,勁惹味真係食完有衝動再叫多碟!之後要講呢個鐵板牛肉煎鵝肝卷(因為一放低已經被清空,只可以影返個餐牌),真係真心推介,牛肉燒得勁香,加埋鵝肝嘅油脂,好邪惡卷物仲有呢個海膽海鰻卷,一次食到2種我鍾意嘅食物海膽好鮮甜,鰻魚亦厚身,加埋一齊絕對口感滿分💯美中不足係個鰻魚汁搶咗少少海膽味,9分啦講埋個黑松露鯛魚刺身(因為食得太開心,唔記得影相),師傅刀工好好,每片都大小厚薄均勻,加埋我本身鍾意食黑松露,所以係10分其實唔止食咗咁少野,不過一路傾一路食,好多都唔記得影相總括嚟講,食物質素令人驚喜,服務環境都一流,如果住附近,真係可以多啲幫襯
,值得再幫襯

重點嚟啦,食物真係有驚喜

先講個牛舌,我平時都麻麻地牛舌,但佢薄切加埋啲調味,勁惹味
真係食完有衝動再叫多碟!
牛舌

),真係真心推介,牛肉燒得勁香,加埋鵝肝嘅油脂,好邪惡
鐵板牛肉煎鵝肝卷

卷物仲有呢個海膽海鰻卷,一次食到2種我鍾意嘅食物

海膽海鰻卷

講埋個黑松露鯛魚刺身(因為食得太開心,唔記得影相

其實唔止食咗咁少野,不過一路傾一路食,好多都唔記得影相
2021-07-29
牛舌