2022-10-27 71 瀏覽
之前食過太古城同一間覺得佢哋嘅蛋包飯唔錯,尋晚喺時代廣場9樓見到,就同我Oppa嚟食😍。泡菜炒五花肉包飯 由於上次食過覺得蛋包飯係正嘢,既然肯定蛋包飯係呢度出名,一坐底就叫咗個泡菜炒五花肉嘅蛋包飯,從賣相到味道都係好滿意,呢個係飽肚又好吃之選😋,真係難怪人人都叫。最欣賞始終係佢個蛋包飯唔肥膩,蛋嘅層次感好出同好滑🥰,泡菜炒五花肉好入味送飯啱晒,配上沙律菜,精美上碟。傳統紫菜包飯呢個又係飽肚感超凡,傳統嘅韓式紫菜卷,比較健康嘅選擇,紅蘿蔔同青瓜絲好多,清清地幾fresh,新鮮即叫即卷,紫菜唔會話淋唒,有誠意。黑炸醬有骨炸雞好有驚喜嘅成坐山咁震撼炸雞呀😍,打咭able又夠味蕾上有衝擊嘅黑炸醬雞肉,而且肉質鮮嫩,推介呢!甜品烤朱古力棉花糖邪惡嘅味道,充滿童年回憶,係小學嘅BBQ時食過嘅入口即溶軟綿綿半熟棉花糖,配上朱古力醬同消化餅碎,就像改良版一樣嘅進階燒棉花糖食法。吸血鬼的梳打萬聖節嘅關係,迎接叫咗杯有特色嘅飲品,好彩係杯,唔甜嘅梳打水。

泡菜炒五花肉包飯

傳統紫菜包飯