2024-07-30 173 瀏覽
諗住夜晚搵地方食飯,見呢間新開左一排,去食下睇下o吾ok,估吾到都有啲驚喜,食物仲有擺盤,份量都足。椒鹽四季豆炒豬扒 $82炒得幾有鑊氣,椒鹽味香濃,豬扒一啲都吾乾,幾腍,四季豆炒得幾入味。旁邊仲有啲沙律菜做伴碟,望落去完全吾似一般茶記作風。銀芽肉絲炒麵 $62炒麵用個鐵鑊仔裝住,keep到溫度,令我印象深刻。整體味道吾錯,個芡足夠撈勻啲麵,有芽菜、冬菇、韭黃、肉絲呢啲基本材料。菠蘿炒飯 拌蒜香龍蝦尾$128呢個菠蘿炒飯有啲驚喜,用成個菠蘿裝住啲飯,吾講以為去左泰國餐廳食飯。炒飯夠乾身,有提子乾、腰果、翠玉瓜粒、雞肉、菠蘿等配料,配料都幾豐富。重點系配龍蝦尾,無諗過茶記會食到龍蝦😂雖然吾系游水個種,但過下口癮都幾滿足。紅豆冰由於天氣太熱,突然口痕想飲紅豆冰,就一人一杯,估唔到啲蜜紅豆幾甜同幾腍,幾好飲!下次會再黎encore,見佢早餐同下午茶都幾多野食!餐牌:

椒鹽四季豆炒豬扒 $82

銀芽肉絲炒麵 $62

菠蘿炒飯 拌蒜香龍蝦尾$128

紅豆冰

下次會再黎encore,見佢早餐同下午茶都幾多野食!

餐牌: