我好中意同朋友去試新餐廳, 因為朋友之前去左波蘭EXCHANGE, 番到黎香港就開始好掛住波蘭既味道, 所以佢就搵左呢間東歐餐廳, 既有俄羅斯風情, 又有烏克蘭既感覺, 睇到食評同D相都已經好期待 因為我地兩個都係超級路痴, GOOGLE MAP話既8分鐘, 結果搵左成半個鐘, HAHA  真心係幾難搵, 特別係對我地黎講, 係中環既斜路既小巷入面, 行過幾次都MISS左  雖然搵左好耐路, 但都覺得好值得, 真心推呢間咁有誠意既餐廳 上面2張相都係餐廳入面既裝潢同好有氣氛既燈光+充滿東歐熱情風韻既音樂  坐左係餐廳, 成個環境都好有東歐色彩, 有如置身於當地一樣, 讓人放鬆, 好似剛剛由繁忙既中環大街, 走入左另一個國度 好有FEEL~~~呢個係間餐廳既一D小燈罩, 每張枱都會放一個, 到晚上就會點著佢, 增加唔少效果~~~而呢2張相,都係餐廳入面既一D小心思, 老板買左唔少東歐既擺設, 將餐廳成個環都呈現出東歐既味道!! 好贊呀 黎到講番佢既食物: 呢個雞肉蘑菇卷真係冇得輸~ 因為朋友就係太掛住呢個, 所以先會特登搵間的從未食過既東歐餐廳黎試~

好有FEEL~~~
雞肉蘑菇卷
黎到講番佢既食物: 呢個雞肉蘑菇卷真係冇得輸~ 因為朋友就係太掛住呢個, 所以先會特登搵間的從未食過既東歐餐廳黎試~ 的確!!!! 呢個卷真心好味~ 外皮香.脆.酥, 而入面既雞蛋同蘑菇用左類似白汁, 但比一舨白汁香濃好多, 雞肉又滑, 蘑菇又多汁~ 個酥皮卷再配上充滿香草味既汁, 簡直停唔到口, 一啖接一啖咁食, HAHA
俄國香草燒春雞
而呢個俄國香草燒春雞都好好味~~~~ 佢一上呢隻雞, 真係會好有驚喜-一來佢既色澤燒得剛好, 外皮金黃, 隻雞又肥美, 配上綠色既香草同紅色既特製醬, 已經好吸引
 而且香氣撲鼻, 切落去D肉汁即刻'標'出, 老板話隻雞係用左7種唔同既香草烤成既, 唔怪得味道咁香咁特別~~~ 再點上甜甜酸酸既特製醬 (有少少似蕃茄醬), 超配
烏克蘭芝士餃子
最後呢個烏克蘭芝士餃子, 我同朋友都覺得比起以上2個遜色了一點點~~ 不過都算唔差既菜式!! 隻餃子入面全部都係芝士同香草, 好濃郁, 好RICH~~~ 不過層皮就略為厚左少少, 可能東歐D餃子係咁?! 開頸食一兩隻都覺得好好味, 但食多隻就覺得有點太膩了~ 始終咁多芝士~~~

總結: 超級推薦呢間超有成誠意既東歐餐廳呀~真心!!!! 食物好味又有驚喜, 環境特別又有心思, 老板仲好中意幫客人影相, 好NICE~~~
2016-05-04
雞肉蘑菇卷