2023-06-10
夜晚要去上環做野,所以就喺附近搵個地方食個飯啦!上環區晚上嘅街道都比較安靜,但完全無阻餐廳嘅人來人往!入到去,發現呢間餐廳係市面上比較少見嘅豬肉專門店,仲有特務做主題,令人印象深刻!▪️Combo Mission B🌿芝士蘋果焗豬扒飯平時喺街一定有食過焗豬扒飯,但呢間係有令我覺得驚喜,蘋果口感清爽,豬扒厚實但唔會好韌,兩者配合起來剛好平衡左油膩感!酸甜嘅味道好開胃😍鍾意佢豬扒已切件,方便食用👍🏻🌿手打豬肉丸豬肉丸大大粒,味道濃郁,咬落去啖啖肉🤩但食多兩粒後的確有d膩!▪️Combo Mission C🌿豬扒多士個人好欣賞呢款,麵包本身甜甜地,豬扒嘅口感偏向爽口,有d似豬頸肉嘅口感,食落有點微辣,加上清新嘅生菜,整體味道層次十分豐富😊如果多士可以再脆口d就更完美喇🥰🌿薯條使用粗薯條款式,食落香脆👍🏻飲品方面選擇唔算多,最想飲嘅奶茶已經賣哂🥲所以揀左Jasmine Tea & 椰青水消消滯啦😝
▪️Combo Mission B
🌿芝士蘋果焗豬扒飯
鍾意佢豬扒已切件,方便食用👍🏻
🌿手打豬肉丸
▪️Combo Mission C
🌿豬扒多士
🌿薯條
使用粗薯條款式,食落香脆👍🏻