2021-02-20
位於水車館街,呢條街鄰近舖位都分別有幾間黃店,一口氣試晒佢支持冇難度😇🌟逢星期四休息🌟落單形式好似叫車仔麵咁,可以自由揀配料、麵類、湯底麻辣程度同配菜,幾貼心👍🏻🌟因為每碗都係即叫即做既關係,等候時間可能會比較長,約十分鐘。💛小店服務態度一流!我哋一開口老闆娘同員工就知道我哋唔係新界牛,然後逐一同我哋講解介紹,總之服務態度200分🥰.👓花甲粉 $56 (配料另外收費)店舖主打白蜆粉或者花甲粉,白蜆數量比較少但係大隻好多,而花甲就以份量取勝,大家可以自由選擇要邊款😚今次就試左花甲粉,照原定配粉絲,貪佢索汁能力強,結果發現我地真係無揀錯,好有驚喜🤩花甲肉好鮮甜而且無沙,約有十隻,粉絲份量非常多,大兜到一個女仔可能真係食唔曬😂豆卜、金菇、娃娃菜等配料本身已經有,好入味,而且湯底非常濃郁,老闆娘曾經接受媒體訪問表示係用過千隻蜆熬煮而成,真係好正🤤不過叫左bb辣都已經覺得好夠,鍾意食麻辣既朋友可以揀其他程度,不過我地就頂唔順啦🥵評分:8.5/10
🌟逢星期四休息
👓花甲粉 $56 (配料另外收費)
評分:8.5/10