餐廳: lulu BAOBAO 手工拉麵小籠包
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-10 857 瀏覽
話說星期日去完海洋公園水上樂園就決定試吓附近一間book mark咗一排嘅餐廳作為南區之友嘅我喺南區可以食到小籠包已經係買少見少所以今日決定嚟呢度試吓一嚟到呢其實係俾佢嘅裝修吸引住我諗始終都係新餐廳所有嘢乾乾淨淨感覺好舒服去到大概時間夜晚6:30始終係黃竹坑工業地區地點問題只係有兩三台客職員態度非常良好要加分帶我哋三人即刻入座俾咗個餐牌我哋睇仲即刻開茶俾我哋飲添餐牌簡潔易明基本上就係分咗兩款$75有手工拉麵一款加冷盤一款$98有手工拉麵一款加冷盤一款加點心一款亦都寫得好清楚如果想upgrade食物,可以再加錢碗碟乾淨企理做設計得好精緻添冷盤叫咗滷水牛腱,我冇醉雞,自己擂椒皮蛋最鍾意食個皮蛋調味教得非常之好三款點心到齊款款點心都係即叫即煮新鮮滾熱辣冰花鍋貼煎得好香脆餡料好足略嫌油咗少少脆皮春卷外表平平無奇竟然令我異常驚喜新鮮炸起非常鬆脆好耐未食過咁脆口嘅春卷小籠包件件有湯汁如果個皮再做得薄身多少少就非常之好啦不過味道非常之好當我想影相之際爸爸已經偷食咗一隻最驚喜係個醋唔係出邊好薄身好酸嗰一隻而係好厚實有一種好潤嘅感覺手工拉麵分別叫咗屈機厚切排骨拉麵秘製牛肉麵溫柔蔥油拌麵排骨豬扒係犀利嘅好
話說星期日去完海洋公園水上樂園

基本上就係分咗兩款
$75有手工拉麵一款加冷盤一款
$98有手工拉麵一款加冷盤一款加點心一款
亦都寫得好清楚
如果想upgrade食物,可以再加錢

碗碟乾淨企理
做設計得好精緻添

冷盤叫咗滷水牛腱,我冇醉雞,自己擂椒皮蛋
最鍾意食個皮蛋
調味教得非常之好