2天前 0 瀏覽
中環返工唔知食咩好?今次帶大家試一試呢間隱藏喺中環小巷嘅馬拉菜寶藏餐廳💎。尋晚,我同朋友無意中發現咗呢間餐廳。雖然唔係咁易揾,但係食物嘅味道絕對值得一試!老闆好nice,仲會介紹菜式同我哋傾計 😊。佢哋嘅菜主打健康無味精,用養生藥材精心烹調 🍃。餐廳仲有賣現成湯包,方便帶返屋企自己煮。如果想喺繁忙嘅午餐時間嚟食,記得預先訂位同叫定食物,以免滿座等位 ⏰。🍲 養生藥材砂煲肉骨茶 $172 肉骨茶湯底真係一絕,全部用藥材精心熬製,每煲湯都係一次性煲好,唔會再加湯,確保每一滴都係精華 💧。老闆話好多女士因為唔識煲湯,會定期嚟飲呢個湯。🍜 珍寶大蜆拼海蝦咖喱喇沙湯麵 $148 呢個麵嘅味道真係好正宗,大蜆同海蝦新鮮又美味,咖喱喇沙湯底香濃,令人回味無窮 🤤。🥗 和風柚子冰山蚌刺身沙律 $148 沙律好清新,柚子配上冰山蚌刺身,口感爽滑,味道鮮美,係一道好正嘅開胃菜!🍊🥤 菠蘿海燕窩海鹽梳打 $76 呢杯梳打飲落去好清爽,菠蘿同海燕窩嘅搭配令人耳目一新,甜味適中,一年四季都啱飲 🌞。☕ 熱話梅桃膠羅漢果茶 $68 這杯熱飲對身體好有益,話梅同桃膠嘅組合可以養顏美容,羅漢果嘅甜味自然健康

🍲 養生藥材砂煲肉骨茶 $172

🍜 珍寶大蜆拼海蝦咖喱喇沙湯麵 $148

🥗 和風柚子冰山蚌刺身沙律 $148

🥤 菠蘿海燕窩海鹽梳打 $76

☕ 熱話梅桃膠羅漢果茶 $68
這杯熱飲對身體好有益,話梅同桃膠嘅組合可以養顏美容,羅漢果嘅甜味自然健康,冬天飲一杯真係暖身又暖心 ❄️❤️。

💰 總計: $673, 2位用餐(已包含10%服務費)
4天前