2025-02-26
同閨蜜晚飯,要揀一間靜靜地、環境舒適、無限時嘅餐廳。Parkside @Nina 真係滿足晒要求,餐廳樓底頗高,半落地玻璃,採光度適中,長長走廊配上拱形天花裝潢,氣氛滿滿,要打咭先食。是晚很幸運安排半圓梳化坐,空間感十足,兩個人坐超級舒服,枱面可以同時放上三款食物,不急不趕,慢慢食、慢慢傾。沙嗲雞肉串 $92放低已經聞到好香,入口好juicy,雞肉嫩滑,配上香濃沙嗲醬,更覺驚喜,胃口即刻撻着咗,一客6串,實在唔夠喉。鹹蛋卡邦尼意粉 $138很creamy,意粉入口彈牙,軟硬適中,掛上滿滿的醬汁,與鹹煙肉同吃,味美。如果鹹蛋香味重點應該更正。辣香腸薄餅 $138香噴噴芝士撲鼻,薄餅入口超級脆,就像飲食節目一樣,可以用耳聽的,更誇張的是走廊斜對面枱食緊我都聽到(真的沒有誇大)。餅邊脆而不乾,餅底有韌度,配上辣香腸、蕃茄醬、軟芝士,多重口感。三色誘惑$98整條開邊香蕉夾住士多啤梨、椰子、朱古力味三球雪糕,淋上香濃朱古力醬,再配上焦糖味爆谷和朱古力味煙囪卷,重年回憶啊。服務員態度和藹有禮,整體用餐體驗要給讚。
同閨蜜晚飯,要揀一間靜靜地、環境舒適、無限時嘅餐廳。
沙嗲雞肉串 $92
鹹蛋卡邦尼意粉 $138
辣香腸薄餅 $138
三色誘惑$98
服務員態度和藹有禮,整體用餐體驗要給讚。