2017-04-19 173 瀏覽
之前成日經過開深水埗都見到呢間糖水舖大排長龍,今次去搬咗新鋪之後終於有機會去試吓。本來見佢門口有勁多人喺門口等,都想打退堂鼓,原來係其他人係等外賣,大概等左一張枱到就有得入去,但係非常逼,我哋係三個人,比安排佢一張二人枱,另外一個朋友只可以坐係一張大沙發嘅旁邊。朋友點左一個特色仙草百配$25,呢一款係有燒仙草加其他芋圓,地瓜圓,小丸子,朋友就覺得黃色嗰啲一粒粒好好食,我都是左少少,不太特別。我聽到其他客人講呢度嘅薑汁好濃$25,所以點左一個暖胃薑汁配,呢款呢就係有薑汁,雞蛋花再加其他嘅小丸子類別,講真真係有啲失望,糖水嘅比例就好高,但入邊嘅小丸子份量就好少,如果下次再試都會是朋友嗰款仙草配。

宵夜