2017-10-16
因為有新假期的半價coupon 所以就黎試下刷風塘炒蟹7時到達 大部份座位都預留了 好彩我都有訂位主打避風塘炒蟹 當然要order 有coupon更有半價優惠 另外亦叫了幾個小菜泡椒白玉菇 (coupon送的)沒有辣味只有一點點泡椒味手撕雞 HKD58👍🏻👍🏻份量非常少 4個人一人一口就食完 但雞肉唔會林patpat好實肉 幾好口感避風塘龍游蟹 HKD498 (原價9xx)👍🏻👍🏻👍🏻份量好多 我地叫左少少辣 加埋炸蒜非常香口不過都預左d海鮮唔係新鮮 所以d肉係比較淋身 潮式酸菜水煮魚 HKD128👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻個湯夠濃 加埋酸菜好開胃 不過龍躉肉質係比較鞋 如果改用桂花就very good啦飛天芥蘭 HKD88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻未上枱已經聞到好香 好惹味莞香粒粒炒粉絲 HKD88份量好多 好抵食 香芹同莞茜加埋去炒好香 但係比較乾身 撈埋避風塘既炒蒜一齊食又別有一翻滋味.整體黎講上菜好快 服務都幾好 但奇怪地又係其他菜式比signature dish更吸引😂
7時到達 大部份座位都預留了 好彩我都有訂位
泡椒白玉菇 (coupon送的)
沒有辣味只有一點點泡椒味
手撕雞 HKD58👍🏻👍🏻