2018-01-02 1383 瀏覽
見到呢間新店上次已經好想試,但係2點半去到原來3點落場,就無去嚕。今次就晚市去試,6點幾唔洗排隊,入去坐左陣好快滿座。可能因為新開,仲聞到入面仲有少少新裝修既味。佢既設計都好日本,入面都有2位日藉+港藉師父整壽司。講番野食先,本身想叫豆腐蕃茄沙律,未有,鵝肝壽司,無貨。最後叫左4樣,上菜有d慢,坐左30分鐘先上左3樣,最後個蟹肉沙律再問店員有無落單,佢話有,但過左十幾分鐘都無黎到就埋單閃嚕。麻糬配紅豆 免費 ⭐️⭐️⭐️⭐️一坐低店員就拎過黎話係送既,唔知係咪因為新年先有架呢,麻糬好煙韌,整體都好味,不過紅豆應該唔係用日本,無個種香甜,不過唔洗錢都正呀!店員推介鐵板牛油焗帶子$68 ⭐️⭐️⭐️店員話香口好味就試下,係幾香既,不過胡椒味好重同埋比較多油,唔係好食到帶子鮮味。鹽燒牛舌串 $36 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️本身唔係好鐘意食牛舌既我竟然覺得好好,勁香!唔會太難咬,牛味好重,燒得岩岩好。有驚喜!呢度其他燒物應該唔錯,下次可以encore試多d燒物。壽司盛 $268 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有另一個壽司盛3百幾有埋海膽,下次要試下先!拖羅:幸福⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三文魚子:好新鮮同好甜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️赤海蝦:新鮮⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三文魚:掂⭐️⭐️⭐️

麻糬配紅豆 免費 ⭐️⭐️⭐️⭐️

鹽燒牛舌串 $36 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鹽燒牛舌串

壽司盛 $268 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
壽司盛

有另一個壽司盛3百幾有埋海膽,下次要試下先!

拖羅:幸福⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
三文魚子:好新鮮同好甜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
赤海蝦:新鮮⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
三文魚:掂⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鰻魚:燒左一段時間先上,如果熱dd就好,同埋有少少幼骨⭐️⭐️⭐️⭐️

另外個2個魚我怕腥無食到,不過同行既話好食!另外見到壽喜燒都好想食,下次一定要試,食完再打食評。

可能係新店關係,d店員都好green,我建議自己點想食既野好過店員推介。值得一讚係店員會好主動經常幫你加茶。食物質素幾好,青衣區難得一見唔錯既日本料理,但上菜時間都幾長,趕時間就唔好黎呢間。
麻糬配紅豆
鹽燒牛舌串