2024-12-23
💥爆爆鍋💥係台灣旅行完 一返香港就掛住夜市嘅味道 見到呢間爆爆鍋有夜市排骨養生鍋 就即刻拉埋朋友試下安格斯牛小排套餐 $168安格斯牛小排都好新鮮 肥瘦適中 肉味濃郁 套餐附送一個蛤蜊菜盤入面有蛤蜊、蟹柳、豆腐等等火鍋配料夜市排骨養生鍋(+$18)夜市排骨養生鍋有驚喜除咗湯底真係似夜市藥膳排骨湯咁肉湯帶小小藥材味 仲有成條排骨比你食排骨唔會柴 吸收曬湯底味 好正😋辣味涼拌牛肚(+22)原價$46涼拌汁辣辣地咸咸地 都幾開胃不過可以再辣小小真心橙意翡翠(+18)主要有酸酸甜甜橙汁 解膩一流綜合海鮮拼盤套餐 $158海鮮都好新鮮 蝦肉/魚肉唔會霉魷魚同蛤蜊都好鮮甜 仲有個冰底雪住唔怕變質剝皮辣椒烏雞鍋(+20)烏雞鍋好足料 惹味雞湯望落去唔辣但食落去有陣辣味 啱曬冬天食 熱辣辣😜懷念鹽酥雞(+22)原價$40鹽酥雞炸到皮脆內嫩 好juicy😚寒天翡翠檸檬(+18)醇醇嘅茶味加上清爽嘅檸檬味 感覺好清新手工松露海鮮丸 $32松露海鮮丸有驚喜 入面除咗松露同肉醬外仲加入咗切粒海鮮 好彈牙好有口感🤩餐廳仲設有任取蔬菜自助區同調味料自助區可以因應唔同口味去自己揀添📍 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣
係台灣旅行完 一返香港就掛住夜市嘅味道
見到呢間爆爆鍋有夜市排骨養生鍋 就即刻拉埋朋友試下
安格斯牛小排套餐 $168
入面有蛤蜊、蟹柳、豆腐等等火鍋配料
夜市排骨養生鍋(+$18)
夜市排骨養生鍋有驚喜
除咗湯底真係似夜市藥膳排骨湯咁
肉湯帶小小藥材味 仲有成條排骨比你食
排骨唔會柴 吸收曬湯底味 好正😋
辣味涼拌牛肚(+22)原價$46
涼拌汁辣辣地咸咸地 都幾開胃
不過可以再辣小小
真心橙意翡翠(+18)
主要有酸酸甜甜橙汁 解膩一流
綜合海鮮拼盤套餐 $158
海鮮都好新鮮 蝦肉/魚肉唔會霉
魷魚同蛤蜊都好鮮甜
仲有個冰底雪住唔怕變質
剝皮辣椒烏雞鍋(+20)
烏雞鍋好足料 惹味雞湯望落去唔辣
但食落去有陣辣味 啱曬冬天食 熱辣辣😜
懷念鹽酥雞(+22)原價$40
鹽酥雞炸到皮脆內嫩 好juicy😚
寒天翡翠檸檬(+18)
醇醇嘅茶味加上清爽嘅檸檬味 感覺好清新
味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
打卡:🦚🦚🦚🦚🦚
推薦:🐽🐽🐽🐽🐽
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
#爆爆鍋 #拍拖好去處 #相機食先 #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #香港好去處 #香港 #hk #foodporn #hkdaily #hkfoodlove #hkfoodpic #yumyum #yummy #yumyumyum #yum #yummyfood