2025-01-12 425 瀏覽
今日放假同朋友過嚟行街,然後再喺附近食飯,見到呢間評語唔錯就過嚟試吓🤓-呢度環境就唔算太大但係都佈置得幾有氣氛😎-入到去安排我坐喺一張大木枱入面,仲有好多黑膠碟嘅佈置,枱上亦都有啲可愛嘅擺設打卡都一流啊😍-生拆蟹粉拌韓國年糕配蒜蓉酸種麵包 $298首先店員會問吓我哋對酒精有冇敏感上枱後會噴上一啲酒精令到佢嘅味道更加突出😎勁多蟹肉搭配著脆卜卜嘅蟹籽個汁係滿滿嘅蟹粉同蟹肉好鮮甜😍配上煙煙韌韌嘅年糕同埋佢嘅蒜蓉酸種麵包都好高質佢本身個賣相已經整得好靚食落重要係脆卜卜啲蒜蓉醬甜甜地😋😋有一塊仲特登配上啲蟹肉汁一齊食都好好食係另一種滋味☺️-法式芥末子蜜糖烤羊架 $328一放上枱已經聞到好香嘅煙熏味烤羊架烤得剛剛好不會騷、肥瘦均勻蜜糖芥末甜甜地都可以帶出肉嘅鮮味我就鍾意點醬食👍🏻沙律菜配上醋可以解膩~蘆筍都好好食🥹-日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽 $128日本和牛肉質非常Juicy軟嫩份量仲比我想像中更多切既大小剛剛好可以一口吃🥰仲會配上黑椒同鹽俾我哋自己自由調味岩鹽又唔會太鹹又釣到肉嘅鮮味出嚟😋-黑芝麻巴斯克蛋糕 $78最愛巴斯克蛋糕但係黑芝麻味真係第一次食非常香濃嘅黑芝麻味仲有香港人最喜歡嘅不是太
呢度環境就唔算太大但係都佈置得幾有氣氛😎

烤羊架烤得剛剛好
不會騷、肥瘦均勻
蜜糖芥末甜甜地都可以帶出肉嘅鮮味
我就鍾意點醬食👍🏻
沙律菜配上醋可以解膩~
蘆筍都好好食🥹

日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽 $128