2023-03-29 777 瀏覽
之前見到有網頁介紹話冇味精,好有家庭feel,已經想來,不過星期日休息,一路都冇機會食到😢今日OT完好肚餓,忽然諗起呢度,睇一睇,有開又未收舖,即刻go go go😎餐廳就係西源里入面,唔多起眼😂好彩西源里路牌下面掛著左餐牌,如果唔係我都冇咁快搵到🙈沿著西源里入就係餐廳了~餐廳無論係門面定入面,佈置都好簡單😂地方唔大,一眼睇晒~比較特別係門口位有D小朋友畫作😳一坐低,已經有staff放低💧水同📄餐牌~睇晒成個menu,都係小菜居多,都有D🥘炒烏冬焗飯之類~最後叫左🐷秘製沙拉一口肉😙因為係即叫即整,所以都等左十分鐘左右~🐷秘製沙拉一口肉 ($60)一上枱已經覺得幾精美😍staff攞過來個陣,我已經feel到🔥熱辣辣,出晒煙~一夾落口,辣口到呢😳外皮好脆,但炸衣唔厚,食落啖啖肉,肉質又唔韌😍沙拉汁好多,仲有幾粒🍍菠蘿,酸酸地,好醒胃,送飯一流👍雖然話一啖一舊肉,但份量都唔少😚本身會跟一個砵仔蒸飯,但因為我唔想要咁多飯,就叫左少飯了😂最後埋單只係 $60,冇收加一👍食物非常高質,真係冇乜味精,食完唔口渴😍staff幾親切,有禮貌👍食食下見到有網友食過🐔推介慢煮沙薑原味雞全脾~睇相好吸引,下次

餐廳就係西源里入面,唔多起眼😂
好彩西源里路牌下面掛著左餐牌,如果唔係我都冇咁快搵到🙈
沿著西源里入就係餐廳了~
餐廳無論係門面定入面,佈置都好簡單😂
地方唔大,一眼睇晒~
比較特別係門口位有D小朋友畫作😳
一坐低,已經有staff放低💧水同📄餐牌~
睇晒成個menu,都係小菜居多,都有D🥘炒烏冬焗飯之類~
最後叫左🐷秘製沙拉一口肉😙
因為係即叫即整,所以都等左十分鐘左右~

🐷秘製沙拉一口肉 ($60)
一上枱已經覺得幾精美😍
staff攞過來個陣,我已經feel到🔥熱辣辣,出晒煙~
一夾落口,辣口到呢😳
外皮好脆,但炸衣唔厚,食落啖啖肉,肉質又唔韌😍
沙拉汁好多,仲有幾粒🍍菠蘿,酸酸地,好醒胃,送飯一流👍
雖然話一啖一舊肉,但份量都唔少😚

本身會跟一個砵仔蒸飯,但因為我唔想要咁多飯,就叫左少飯了😂
秘製沙拉一口肉
最後埋單只係 $60,冇收加一👍
食物非常高質,真係冇乜味精,食完唔口渴😍
staff幾親切,有禮貌👍

食食下見到有網友食過🐔推介慢煮沙薑原味雞全脾~
睇相好吸引,下次有機會要試下先😏
2023-03-29
秘製沙拉一口肉