之前已經聽朋友強力推薦深水埗有一間打邊爐好抵食,但因為本身唔係住附近同返工,見今日約咗朋友係深水埗採耳,所以book咗呢間名為蚊蚊豬嘅烤魚、雞煲火鍋。我地book咗晚市時段7點,嚟到舖頭晚都已經大約9成滿座,好彩朋友醒目一早book定位。😍一坐低服務員好快已經過嚟問我地之前有冇嚟食過,事關我同呢位朋友都未食過,咁唯有請店員介紹一次,原來呢到食法都幾特別,可以揀一款烤魚/雞煲食咗先,之後食晒就可以再轉,放題就食得多 但可以食完烤魚再食雞煲都係第一次見。😋我同朋友都好鍾意食魚,所以就點咗藥膳水庫大頭魚, 落單後第一時間嚟嘅唔係烤魚!而係大大份刺身,有三文魚、北寄貝、甜蝦、八爪魚、墨魚片 仲有仲有兩隻磯煮鮑魚😳, 睇見都忍唔住流晒口水。係流緊口水之際,第二個驚喜都嚟埋!就係一份打邊爐不可或缺嘅靚牛,呢碟牛望落已經知係靚嘢,店舖仲好細心 每一款牛嘅隔離會有牌仔標示名稱,有牛板腱、封門柳、極上牛肩嫩肉!最後主角終於到場,烤魚一放上枱陣陣藥材嘅香味撲鼻而嚟,湯底有杞子、紅棗、龍眼肉等等 全部都係我嘅最愛,店員話啲汁滾左就食得!但我真係等唔切喇 偷食咗兩粒龍眼肉😛 終於等到滾起食得魚了,可能因為係我
之前已經聽朋友強力推薦深水埗有一間打邊爐好抵食,

係流緊口水之際,第二個驚喜都嚟埋!

最後主角終於到場,烤魚一放上枱陣陣藥材嘅香味撲鼻而嚟,湯底有杞子、紅棗、龍眼肉等等 全部都係我嘅最愛,店員話啲汁滾左就食得!但我真係等唔切喇 偷食咗兩粒龍眼肉😛 終於等到滾起食得魚了,可能因為係我哋食魚頭肉,肉質極度嫩滑,可以形容為入口即溶亦夠入味。每啖都係藥材嘅香味,心諗朋友今次真係好推介!

食到咁上下就想點埋打邊爐配料,呢度係自助落單,基本丸類肉類大路嘢都一應俱全,見佢仲有好多炸物,我同朋友就叫咗炸饅頭同響鈴試吓,話晒響鈴都係打邊爐必備之選,呢間放題舖頭真係有夠驚喜,響鈴竟然係即炸,可以即食!好好味 質素比出面單點火鍋店點有過之而無不及!

本身諗住仲可以食埋雞煲,但最後太飽食唔到,希望下次有機會再試下。
最後食埋個甜品就作結 我地叫咗柚子同抺茶,抺茶奶味極重 鍾意重奶嘅朋友仔有福了 🤤
呢間放題火鍋店推介指數有100分 暫時食過質素最好嘅一間放題店!🤤🫰🏻
2022-09-20