2024-02-15 195 瀏覽
朋友超中意食素年,幾乎每一間既每一道餸都食過,所以見同佢出深水埗食飯,我又好耐冇食,就再訪佢既最愛啦🤣朋友推薦左2個主食我試下😋第一個係越式炸蝦魚豆腐撈檬,配料份量好多,全部蔬菜都好清爽,好夾撈檬既汁👍🏻另外炸蝦都做得好出色 ,好脆好香口!第二道係沙嗲串燒羊肉天貝飯配手抓餅,同樣份量好多!一共有3串串燒,羊肉串做到肉既質地,不過食落唔會有肉膻味🙆🏻‍♀️另外係天貝串,通常係印尼餐廳先會見到,估唔到呢度有,口感係少小炸左既豆,幾有趣。最後重有串豆卜,炸得好香口,但唔會太乾!不過我最讚賞既係沙嗲汁!質地好濃稠,有花生醬既味道,非常惹味!不論用黎點串燒,手抓餅或撈飯,都好相襯!飲品方面,都係有好多健康之選!我要左杯超級能量蛋白質特飲,香蕉味道好出,茶味相對少啲,唔怕有太濃焙茶,飲咗夜晚訓唔著🤣

朋友推薦左2個主食我試下😋