2019-03-10 1009 瀏覽
一入到黎就收到美金😹😹原來係紙巾,超級得意😽我地兩個人叫咗兩個dinner set,份量超多🤤🤤1️⃣前菜(1)西班牙黑毛豬前腿 🐷 🐖 佢哋嘅Parma ham 黎自餐廳有份投資嘅自家農場。月份愈多,味道越濃。我哋揀咗24個月熟成,味道就balance d😚冇咁鹹,配埋烘過嘅多士食,鹹香得黎好味道!😋😋(2)北海道帶子帶子煎得金黃金黃,好吸引又夠鮮甜😍🥰用左青檸皮調味,帶微酸,好開胃!😋仲配左清爽沙律,沙律係用左茴香(好奇心上網一查:佢係球莖茴香,屬胡蘿蔔🥕科食物,有健胃促進食慾、驅風邪等食療作用。🤣)呢個前菜真心正!🥳2️⃣另外,加$88 叫左海鮮食香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦🦐呢道菜係用parma ham嘅油去煎,加埋臘肉腸炮製,同樣鹹香,但虎蝦嘅鮮味無被蓋過,帶香辣,食落好彈牙、可口!😋😋😋廚師好體貼,隻蝦剝埋殼!😚3️⃣是日餐湯忌廉蘆筍湯真係第一次飲,好有驚喜🥰完全係真材實料,幾濃郁、鮮美,唔會過鹹過甜!☺️4️⃣主菜(1)豬鞍🍽佢係運送期間做左保濕處理,更加juicy😋絕對唔會乾!醬汁係橄欖油同黑醋等,食落更有層次!🥳🥳🥳呢道菜令我更鍾意食豬鞍😍(2)美國牛肩扒🍴用慢煮方式烹調,然後
一入到黎就收到美金😹😹原來係紙巾,超級得意😽
我地兩個人叫咗兩個dinner set,份量超多🤤🤤
1️⃣前菜
(1)西班牙黑毛豬前腿 🐷 🐖
西班牙黑毛豬前腿(24個月)

(2)北海道帶子

4️⃣主菜
(1)豬鞍🍽
豬鞍

(2)美國牛肩扒🍴
用慢煮方式烹調,然後再加迷迭香煎一煎,更加香口!☺️
美國牛肩扒

5️⃣❗️任食❗️配菜
(1)新鮮沙律🥗
食得多肉,當然要食啲菜😝啲蔬菜🥬同番茄仔都好新鮮,用咗橄欖油同黑醋調味,清甜爽口😚

(2)黑松露薯條🍟
薯條炸得香脆,加咗黑松露同埋少少鹽,更加惹味 !😜我個朋友勁誇張,食左兩碟🤣🤣

呢啲配菜,以任添嘅質素來講,真係非常好👍🏻
黑松露薯條、新鮮沙律

6️⃣餐茶: 格雷伯爵茶☕️
呢一餐真係食得好飽好滿足,呢杯茶正好解膩🥰
伯爵茶

7️⃣甜品
haagen daz雲呢拿味雪糕🍦正!雖則已經食得好飽,甜品依然食得落😚😚😚
甜品

服務好好,侍應好有善🥰
2019-03-10
西班牙黑毛豬前腿(24個月)
帶子配茴香沙律
香蒜西班牙橡果飼養黑毛豬臘肉腸炒虎蝦