2017-10-28 135 瀏覽
呢幾日天氣開始轉涼,又係時候打邊邊喇~ 約埋班好姊妹去倫哥開餐喇! 今次係第二次食倫哥火鍋私房菜,原來倫哥有兩間分店係「尚品」不得不提倫哥嘅一班待應哥哥姐姐超好禮貌!一坐低待應姐姐就為我地介紹餐牌飲品同埋送上2個開胃前菜:木耳夠開胃,個人覺得可以再辣D 四季豆好爽脆,又入味好快選好雞煲辣度之後我地就開始去揀飲品喇~選擇不算太多,但佢地有我最愛嘅芒果汁呀!倫哥雞煲,繼續保持一貫的水準!BB麻辣,岩晒我地想食辣但又怕太辣的人! 刺身嚟食火鍋,預左刺身係配角,雖然種類唔多,但竟然新鮮過出面好多日式放題呀!厚切三文魚同埋粗過手指公嘅牡丹蝦刺身!實在太有驚喜!之後仲有個人一盅棷子燉雞湯,好足料,好清潤!食完一輪,頭盤,主角黎喇! 龍蝦火鍋湯底成隻龍蝦開邊放在鍋裏,第一次吃完就是對牠念念不忘!龍蝦湯配海鮮拼盤倫哥仲有一樣令我念念不忘的- 即炸魚皮脆卜卜,浸落湯都唔會靭!食兩大碟是沒難度!仲有無與倫比牛頸脊;倫嫂手打雙滑 ;芝心牛丸都係必吃之選!最後仲有呢個甜品好滑身好好食結論:今次以為自己可以破下紀錄追加海鮮,但係所有嘅餸實在太豐富同份量十足!我地又一次捧住個肚返屋企喇~下次想吃打邊邊一定是再來倫
今次係第二次食倫哥火鍋私房菜,原來倫哥有兩間分店係「尚品」
不得不提倫哥嘅一班待應哥哥姐姐超好禮貌!

一坐低待應姐姐就為我地介紹餐牌飲品同埋送上2個開胃前菜:
木耳夠開胃,個人覺得可以再辣D
四季豆好爽脆,又入味

好快選好雞煲辣度之後我地就開始去揀飲品喇~
選擇不算太多,但佢地有我最愛嘅芒果汁呀!

刺身

之後仲有個人一盅棷子燉雞湯,好足料,好清潤!

食完一輪,頭盤,主角黎喇!
龍蝦火鍋湯底
成隻龍蝦開邊放在鍋裏,第一次吃完就是對牠念念不忘!

龍蝦湯配海鮮拼盤

倫哥仲有一樣令我念念不忘的-
即炸魚皮脆卜卜,浸落湯都唔會靭!食兩大碟是沒難度!

仲有無與倫比牛頸脊;倫嫂手打雙滑 ;芝心牛丸都係必吃之選!

最後仲有呢個甜品好滑身好好食

結論:今次以為自己可以破下紀錄追加海鮮,但係所有嘅餸實在太豐富同份量十足!我地又一次捧住個肚返屋企喇~下次想吃打邊邊一定是再來倫哥!