2017-06-29 182 瀏覽
因為朋友係觀塘返工,知道近幾年觀塘工業區樓上餐廳不斷開幕,所以上黎睇下各位有無好推介!一睇之下見魔膳廚房口碑不錯就係apps 到訂枱!咁岩係apps 訂的話,如叫set 仲送Cake tim! 今早訂,下午已收到餐廳電話confirm booking! 幾有效率。地點好近地鐵站,係鱷魚恤落扶手電梯右邊其實已經到。係門口仲有二拉架,唔難搵。不過只可以上樓梯,如行動不便既朋友要加多留意噢!!可能因為太多好評對間餐廳有較高期望,環境同佈置都好森林既感覺,仲有幾個大投影機播啲無聲嘅卡通片,大人細路都岩睇。枱與枱之間都有距離,大約七點半入場唔算多人,但到八點半開始滿客,好嘈,好似散唔到音咁。跟本聽唔到對面朋友講啲咩,佢講時辛苦我聽時更辛苦。因為有朋友遲來,所以我同另一位朋友就叫野食先。因入門口比沙律吧吸引,所以想加$38自助沙律吧。點知一加就要全部客人加。有點失望的是,因為我朋友唔想食沙律,得我自己食但要迫其他人都要加似乎有點夾硬黎。之後個男同事企硬話一定要咁,我地都沒辦法,只好放棄。不過整體都只有小貓一二枱客人加,可能都因為呢個問題而卻步。我地一共叫左三個Set, 但一次過上曬麵包,湯同主菜

。有點失望的是,因為我朋友唔想食沙律
不過整體都只有小貓一二枱客人加,可能都因為呢個問題而卻步。

我地一共叫左三個Set, 但一次過上曬麵包,湯同主菜。食得有啲應付不來。

我地叫左帶子黑松露意大利飯,有二粒大帶子口感豐富,黑松露味道不算重,飯硬到岩岩好
。仲有個芝士豬肋骨拼薯角,份量好大。三個人share 都食唔曬,建議四個人先點會較適合
。最後一個係魚拼個薯蓉唔記得咩汁。個魚好有咬口,但無咩味有啲淡,喜歡食清清地的可以選擇! 飲品我叫左杯凍玫瑰咖啡,味道不過不失沒有什麼喜出望外感覺。

最後因為Open rice apps 訂枱,每一個set 送一個cake 係蘋果芝士蛋糕!
呢到加啲分,因為原件上味道幾好,蘋果芝士蛋糕唔係度度有。

總結黎講呢到不過不失,價錢都唔算平。野食方面都不錯。但服務員有部分黑口黑面,有點惡。或者都有部分新同事,有時候關於餐牌上面既野都唔清楚但又無再搵其他人跟進。不過下次我會試其他樓上餐廳,始終呢間可試但短期內不會再來。