2021-09-09
見到佢地係openrice 訂位有9折,所以同朋友收工過黎試下!呢到平日人流唔算太多,可能都比較新,但位置都好近地鐵站,而且座位都有好多,好大間。佢地仲有中秋套餐,岩晒一家人黎食!首先,講下個湯,咁我分別叫左兩個,姬蟲茸燉花膠同蟲草花豬展燉雞湯,飲落都好鮮甜,感覺好足料。姬蟲茸燉花膠可以養顏蟲草花豬展燉雞可以潤肺見到好多人都有叫冰鎮咕嚕肉,咁我當然都要試,好多水果係面,咕嚕肉仲好脆,酸酸甜甜咁,好開胃前菜方面,叫左個口水雞,份量都好多,但個人覺得唔夠辣,岩晒唔食得辣既朋友,又想食少少辣!個水煮魚都係唔夠辣,有少少麻,個份量都幾足夠,兩個人嗌啱啱好,而且入邊都有薯粉同埋芽菜!另外,都叫咗一個鳳凰玉帶,$58一粒,本身有少少期待,但嚟到覺得份量好細份,其實係帶子加章魚餅,其實都幾好食但係價錢有少少貴。最後叫咗碟蟲草花泡菜苗,個湯好鮮甜,而且啲菜都好入味!
佢地仲有中秋套餐,岩晒一家人黎食!
姬蟲茸燉花膠可以養顏
蟲草花豬展燉雞可以潤肺
最後叫咗碟蟲草花泡菜苗,個湯好鮮甜,而且啲菜都好入味!