(非會員)
2007-12-03 7 瀏覽
啱啱轉工到灣仔,早兩日求其揾間餐廳去食lunch,見到呢間餐廳人山人海多人到七彩,諗住掉頭去第二間食,點知比個好似老細嘅伙計好熱情咁招呼咗入去。叫個滋味餐-雞扒蕃茄雜菜湯飯跟熱奶茶,杯奶茶OK喎有茶味,諗住慢慢歎,誰不知一個唔小心成杯茶跌落地打爛咗重成地奶茶,心諗今次大檸樂。點知個好似老細嘅伙計仲笑住口咁幫我轉個個位重沖過杯奶茶比我。咁我仲唔拿拿臨食完走咩,返上公司同D同事講噃單嘢,佢地個個都話呢間餐廳D服務無得頂,仲話呢間餐廳以前得一間做到兩間,D野食又好食,所以佢地曰成曰都去幫襯。咁話時話個雞扒蕃茄雜菜湯飯又好食,件雞扒又大塊,成個餐都係廿零蚊,灣仔區寫仔樓,去邊度揾呀!呢間餐廳以後一定會成為我嘅飯堂。