2011-01-26
尋晚跟朋友很想食壽司, 便去了這間開張不久的新店! 普通枱需要輪候, 但若果選擇bar枱的就不用等, 那我們不想等太久便選擇了吧枱! 我們點了芝士帶子紅酒壽司(一件)、"梅"壽司(set)、"匠"壽司(set)、溏心蛋及餃子各一客!這個 “匠”壽司很好味~溏心蛋跟餃子也不錯!見肚子還有點空檔, 我們便再點一客豬軟骨烏冬。 誰不知來了客豬軟骨拉麵! 但朋友已把筷子插進湯麵中, 我們問經理我們的order是否烏冬, 他承認出了錯, 想跟我們換過另一碗, 但我們知道這碗麵的下場是被掉, 我們不想浪費食物, 所以就算吧, 最重要是銀碼正確(因為烏冬是貴$10)。與此同時在壽司吧的師父(我們相信是老板)說請我們食雪糕, 因為佢地攪錯了, 係佢地唔啱! 其實佢地道歉我地已經接受 (因為最唔鍾意啲人唔認錯), 咁師父offer我地2客免費雪糕, 那我又真的卻之不恭, 因為那裡的北海道雪糕是買點之一。我朋友點了雜果北海道雪糕我就點了這個北海道雪糕 (芒果味)講真我呢個真係好好食, 呢個雪糕要成$35元, 我朋友的也要30多元, 佢咁豪氣請我地食就係因為出了小錯誤, 實在太感動!我們還留意到這位師父(老
我們點了芝士帶子紅酒壽司(一件)、"梅"壽司(set)、"匠"壽司(set)、溏心蛋及餃子各一客! 這個 “匠” 壽司很好味~ 溏心蛋跟餃子也不錯! 見肚子還有點空檔, 我們便再點一客豬軟骨烏冬。 誰不知來了客豬軟骨拉麵! 但朋友已把筷子插進湯麵中, 我們問經理我們的order是否烏冬, 他承認出了錯, 想跟我們換過另一碗, 但我們知道這碗麵的下場是被掉, 我們不想浪費食物, 所以就算吧, 最重要是銀碼正確(因為烏冬是貴$10)。與此同時在 壽司吧的師父(我們相信是老板)說請我們食雪糕, 因為佢地攪錯了, 係佢地唔啱! 其實佢地道歉我地已經接受 (因為最唔鍾意啲人唔認錯), 咁師父offer我地2客免費雪糕, 那我又真的卻之不恭, 因為那裡的北海道雪糕是買點之一。
我朋友點了雜果北海道雪糕 我就點了這個北海道雪糕 (芒果味) [唔記得exactly叫乜, 總之有一舊燒南瓜喺軟雪糕既下面]
我們還留意到這位師父(老板)相當細心, 佢等我地食完哂枱上既食物先叫同事攞menu俾我地揀雪糕。 無錯! 竟然送既都有得揀!! 另外, 我地坐吧枱, 佢地壽司吧枱既師父唔會望你, 我地相信係“師父教落”未免令食客有被 “騷擾” 既感覺 (望住人地食野)。我地係細心既人會留意到呢一啲細微之處!
老實講, 咁識做生意, 細心既服務、令客人開心滿意真係好重要既一環…. 起碼會返轉頭再光顧吧! 現在服務一流的餐廳已經買小見小, 所以真係好值得在此一讚!