2015-02-09
眼見網上很多對這間車仔麵的食評,便打算嘗試一下。今朝入到鋪頭不為意坐咗近冷氣位,覺得凍就轉枱,當時一個比較年輕有鄉音女人示意坐過隔離近門口嗰張。之後落單都無咩事發生,點知之後有人搭枱,佢竟然走埋嚟想幫人落單同時講咗句「黐線,咁都話凍」當時我以為佢話緊其他人,而且亦覺得無理由咁誇張當住我面話我,所以無理佢。而家上open rice睇返啲負評,我覺得佢真係好大機會話緊我!除了服務其差,甚至可以說毫無服務可言之外,衛生亦是其差。一個年紀大的婆婆服務員(好似聽到個鄉音女人叫佢奶奶)當著全店客人吐痰咳嗽,當然無可能期望佢會戴口罩。說回食物,湯是濃,但全是味精。餸,更不外如是,豬紅不是豬紅,意料中事,油麵及雲吞亦有鹼水味,所有嘢食都是得個鹹字。因為幫襯時是早上,所以人未算最多,所以見到有人話要排隊食,簡直莫名其妙,貼錢買難受的事,我以後都不會再幫襯!