2021-02-19
今天去了花月庭食自助餐, 原先在訂位時已經要求幽靜嘅卡位, 但入座時竟然畀了一張單人枱的座位,而且在走廊旁邊,很多人會經過我的座位邊去取食物。之後要求 調位,因為見到仲有好多吉座位, 但那位侍應要我們等,我們等了很久,才有另一個高级些侍應 ,帶咗我去一個另一邊的走廊旁邊的單人枱,但我見 側邊有一排卡位無人坐, 但他們都不安排我們坐哪些卡位, 完全唔明白點解他們會咁樣安排。之後我們等了很久,都無人理我們,我們見無人坐的卡位, 唯有自己將之前攞了的食物,自己搬去卡位上坐。完全無人服務我們,這間酒店是五星级,但服務是零蛋级,完全唔掂。之後我去取燒牛肉,但見牛肉很生,所以同廚師講,要熟的牛肉, 那個廚師竟然一臉茫然,完全都唔知點處理, 其實他可以將另一邊比較熟的肉切給我, 但他竟然同我講,燒牛肉是這樣生,他都無辦法,於是我同他講,你可以切另一邊比較熟的牛肉给我,於是他就切了個最尾的牛肉给我,想打發我走,其實别的酒店會將最尾的牛肉切走,之後才將熟的一邊的牛肉比客人食,但那位廚師連這種服務都没有,竟然將要 掉走的最尾最鞋的燒牛肉 比客人食,從未食過間酒店的服務是這樣差, 基本上係 劣等。到了取 海
到了取 海南雞飯時, 那個廚師我叫了他幾次他都冇應我, 我企喺度等咗五分鐘, 都冇人睬我, 於是我去咗第二度取食物先, 之後再回去取海南雞飯, 但都等咗一陣, 那個廚師都冇回應我, 於是我大聲同佢講, 我想取海南雞飯,我要求比雞脾的部份, 但那個廚師竟然畀咗些,我都唔知什麼部位的雞, 而且食物 擺放 嘅樣貌十分肉酸, 之前在某間酒店都食過海南雞飯,人哋的食物樣貌都十分整潔。之後我同 廚師講我要雞髀的部位,他比我的雞十分差,完全唔係雞脾的部份,但那個廚師竟然好串哋同我講,那個係雞髀的部位, 我冇再同佢爭拗, 因為見到個海南雞飯個樣好肉酸,我已經冇興趣食。
這間酒店的侍應生同廚師的服務態度都十分差, 從未食過一間酒店嘅自助餐嘅服務係咁差, 而且食物質素是十分普通, 生蠔冇蠔味, 我取的熟食都係凍,完全唔熱,今天的天氣都唔係好凍,但我都唔知點解這間酒店的熟食唔熱的,都可以比客人食。
從未食過間酒店如此差,食一次就够,以後都唔再去。