2024-01-29 177 瀏覽
老闆一家人移咗民,唔理住宜家d員工係乜關係。但服務比起以前真係爭好多。夜晚可能外賣比較多,我「舉手叫唔該」咗3-4次,嗰阿姐係抱住一個有萬能key的心態次次答「嚟緊嚟緊嚟緊…」跟住就走咗,而聽得出佢個語氣係「我應咗你啦,當問題解決咗ga啦」。因為佢真係好理直氣壯咁快快脆應我,而又理直氣壯咁直接走咗,3,4次都係咁。最後我特登搵另外一個阿叔嚟幫我落單。阿叔行過嚟,表情+語氣係「咩事?你想點?」。我講緊我order嘅餸時,阿叔兩次打斷我問到「你落咗單未?」第二次時我都不耐煩答佢「未吖,你係第一個願意停係度幫我落單嘅人」 之後同佢地要碗仔,加白飯,要外賣盒都係要不停咁叫多幾次先有。食物質素咁多年我覺得都ok好味嘅,羊腩煲我都鐘意。但整體服務真係比以前差咗好多,唔知係咪員工年紀大,精力有限,所以呈現出的質素偏低。