2024-01-16 49 瀏覽
位於紅磡民泰街呢間知魚知樂,大大間好易認,今日我去朋友屋企,就去呢間買左唔少野,全部都價錢合理,味道好,所以好推介大家去試下。打左三個餐,番茄魚米飯,蕃茄肥牛米飯,同埋一個秘製肉醬豬軟骨飯,另外仲叫左兩小食,分別係秘製燻蹄,同皮蛋卷,全部都大大碗,好好食,價錢合理。先講蕃茄魚同蕃茄肥牛,佢地嘅湯底都一樣,好濃郁嘅蕃茄味,而且好多配料,有牙菜,豆芽,蕃茄等等。肥牛份量多,好抵食,而蕃茄魚就肉質鮮嫩,好滑又冇骨。秘製肉醬豬軟骨飯,肉醬多,啖啖飯都食到肉醬,而豬軟骨都好味,大碗又食到飽。小食都很出色,秘製燻蹄,同皮蛋卷,我比較喜歡皮蛋卷,未食過,應該很難整,是功夫菜嚟,出面卷有咬口入面皮蛋就軟身,好食,點埋醬食一流,我本是很喜歡食皮蛋,會為左呢個卷再去食,推介大家都試下,又吾貴。順帶一提店員服務好好,因為俾漏左一個醬汁,佢跑出來追我地,已過馬路咁俾番我地,真係好好呀,讚。

外賣自取