2024-04-12
行到累~搵個地方食下野休息下⋯見到呢間用竹同木作為裝飾主調既餐廳感覺好舒服😌所以入左去⋯我地點左⬇️⬇️⬇️🔸大蝦清新柚子沙律蝦肉爽口彈牙味道酸酸甜甜,而且清新,柚子肉分量多而且粒粒飽滿好開胃🔸火山排骨(小)估唔到細都已經好大份呀😆有四大件!好容易就分拆到骨肉😋檸蒜汁味道酸酸甜甜!又唔油膩婆婆大讚好好味👍🔸泰式大蝦炒金邊粉金邊粉係我既最愛唔油膩又乾身,配上大蝦🍤花生碎、芽菜,口感香又爽!食之前記得要落埋青檸汁呀!味道層次增添豐富🔸芒果糯米飯糯米飯暖暖軟糯配上椰奶同芒果芒果甜甜🫶🏻 仲有個椰子雪芭,超驚喜,有椰子乾係裡面,口感味道都好好👍🔸椰林飄香椰汁同菠蘿味岩岩好,唔會過甜而且清新!🔸泰式奶茶味道適中,唔會過甜,入口順滑好值得讚揚下,呢度既員工都細心,服務好好👍上菜速度都控制得宜~真係🫶🏻🫶🏻🫶🏻Bamboo Thai📍荃灣楊屋道8號如心廣場1期1/F 105-106號舖#BambooThai #CafeDecoGroup #thaifood #thaicuisine #thaidrinks #yummy #kol #foodie #thai
見到呢間用竹同木作為裝飾主調既餐廳感覺好舒服😌所以入左去⋯
我地點左⬇️⬇️⬇️
🔸大蝦清新柚子沙律
好開胃
🔸火山排骨(小)
估唔到細都已經好大份呀😆
金邊粉係我既最愛
🔸芒果糯米飯
糯米飯暖暖軟糯配上椰奶同芒果
🔸椰林飄香
椰汁同菠蘿味岩岩好,唔會過甜而且清新!
🔸泰式奶茶
味道適中,唔會過甜,入口順滑
真係🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Bamboo Thai